„Hidrodrini“ formirao tim za praćenje kvaliteta vode u regionu Peći

FOTO: Radio Peja

Nakon porasta atmosferskih temperatura, kompanija „Hidrodrini“ je formirala tim za hitne slučajeve čiji će primarni zadatak biti praćenje kvaliteta vode u celom regionu pokrivenosti, gde kompanija nudi svoje usluge.

Tim za vanredne situacije ima zadatak da kontroliše sve izvore vode kao i opremu za hlorisanje, rezervoare za vodu i vodovodnu mrežu, stoji u saopštenju kompanije “Hidrodrini”.

Kompanija „Hidrodrini“ obaveštava sve potrošače u zoni pokrivanja koji se snabdevaju iz sistema vodosnabdevanja, Peć, Istok, Klina, Junik i Dečane da treba regulisati priključke alternativnih vodovodnih cevi na javnu vodovodnu mrežu, i dalje dodaje:

1.Svi kupci koji pored javnih vodovodnih usluga imaju u upotrebi i druge izvore vode (privatni bunar) priključene na svoj objekat, dužni su da svoje instalacije organizuju prema uputstvima iz ove odluke kako bi izbegli curenje vode iz privatnog bunara u javnom vodovodu i obrnuto. U ovakvim slučajevima kupac mora da ugradi nepovratne ventile u obe dovodne cevi, i u cevi javnog vodovoda i u cevi privatnog bunara.

2. Strogo je zabranjeno da cevi za snabdevanje vodom za piće i druge instalacije vode za piće prolaze kroz kanalizacione bunare na imanju potrošača. Horizontalno rastojanje između vodovodnih i kanalizacionih cevi mora biti najmanje sto metara, mereno od najbližih tačaka spoljnih zidova između ove dve cevi, u skladu sa važećim zakonima.

3. U svim slučajevima kada potrošači imaju u upotrebi druge izvore vode, priključene na vodovodnu mrežu, a ne postupe u skladu sa tačkom 1. ove odluke, davalac usluge će preduzeti potrebne zakonske mere za prekid usluge.

Kompanija „Hidrodrini“ je odgovorna samo za vodu iz vodovoda sa kojim upravlja.

Radio GoraždevacPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.