Haradinaj zatražio formiranje donatorskog fonda za KBS

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš (Ramush) Haradinaj, među pet stvari, zatražio je od premijera Aljbina (Albin) Kurtija da preispita odluku o projektu američkog gasovoda, koji je, prema njegovim rečima, ekonomski i bezbednosni projekat.

Haradinaj je Kurtiju naveo i neke tačke prema kojima bi, po njegovom mišljenju, trebalo reagovati.

„Završite Strategiju bezbednosti Republike Kosovo. Izneti u Skupštinu izmene i dopune Zakona o KBS, sa članom o donacijama. Izneti u Skupštinu nacrt zakona o Donatorskom fondu za KBS. Pregledajte svoju odluku o projektu američkog gasovoda i odobrite isti, jer to nije samo ekonomski, već i bezbednosni projekat. Odustanite od tehničkog dijaloga i posvetite se procesu konačnog sporazuma za uzajamno priznanje u postojećim granicama“, napisao je bivši premijer Haradinaj na Fejsbuku.

On je istakao da svako oklevanje i odlaganje za delovanje u tom pravcu predstavlja pretnju po bezbednost zemlje „za šta ćemo ih smatrati odgovornim“.

Prošle godine, kada je pokrenuto pitanje američkog gasa, Kurti je izjavio da ovaj projekat nije odbijen, ali da je Vladi potrebno više informacija.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.