Haradinaj uvredio novinara, odmah reagovalo kosovsko novinarsko udruženje

Izvor: Lajmi.net (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, uvredio je novinara tokom konferencije za medije koju je održao nakon posete Ministarstvu za infrastrukturu. 

On nije odgovorio na pitanje novinara da američka ambasada, prema medijiskim izveštajima, neće podržati drugu verziju demarkacije, već je novinara nazvao neobrazovanim. 

"Mnogo poštujem medije, ali mnogi od vas ne čitaju engleski, i ne znaju kako da razumeju ono što su oni rekli. Problem je vaš, nemam komentar. Danima izveštavate kako izveštavate, verujte – idite više u školu, vidite šta oni pričaju. Pročitao sam izjavu Amerikanaca i ono što vi kažete nije tako. Oni nigde ne kažu – ne slažemo se sa ovim ili onim," rekao je Haradinaj, obraćajući se novinaru na konferenciji za medije. 

AGK reagovao na premijera Haradinaja: Budite kooperativni, ne uvredljivi

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

"Pratili smo  sa zabrinutošću izjavu novog premijera i podsećamo da je misija novinara da postavljaju pitanja kad god im je potreban odgovor, dok sadržaj pitanja ne može da kontroliše niko," piše u saopštenju za medije Udruženja novinara. 

AGK traži od premijera Ramuša Haradinaja da sarađuje sa novinarima, kao i da intenzivno radi na unapređenju medijske saradnje. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.