Gradski taksi od danas skuplji za 30%

Taksi usluge na svim relacijama, osim kada je u pitanju gradska vožnja – od juče su skuplje za oko 30 odsto, javlja Radio Kosovska Mitrovica.

Prevoz na relaciji Kosovska Mitrovica – Zvečan trenutno košta 200 dinara, dok je cena gradske vožnje ostala nepromenjena – 150 dinara.

U mitrovičkim taksi udruženjima kažu da su novi cenovnik usaglasili uzajamno, a da su se na taj korak odlučili isključivo zbog povećanja cene goriva.

„Očekivali smo, nakon što je gorivo poskupelo, da će se cene možda vratiti na staro, pa stoga nismo odmah podizali cene naših usluga… Međutim, postalo je neisplativo ako se uzmu u obzir i usluge za održavanje i amortizaciju, pa je bilo nemoguće raditi“, objašnjavaju u Udruženju „Maxi“.

Građani su svesni toga da sve poskupljuje, ali prema prvim reakcijama – nemaju mnogo razumevanja za to, jer smatraju da su cene svih proizvoda i usluga previsoke.

Autoprevoznici na međugradskim linijama nisu podizali cene svojih usluga do sada, ali je samo pitanje vremena kada će se i to promeniti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.