Građani Mitrovice: Biće bolje ako majka Srbija kaže

Građani su u zvaničnoj predizbornoj kampanji za vanredne kosovske izbore u većinski srpskim sredinama bili gotovo u senci, kao i ranijih godina. Izuzetak su medijski propraćeni promotivni događaji i posete pre svega aktivista Srpske liste domaćinstvima. Ipak na dan izbora, oni u ovim mestima na glasanje idu organizovano, čime se najjača srpska stranka – Srpska lista, koja se i ovog puta nada apsolutnoj dominaciji izbornog rezultata, upravo diči – kolektivnim odlaskom na glasanje. Sami građani su upadljivo neraspoloženi da govore javno. Retki su oni koji su jutros bili spremni i da pred kamerama podele svoja očekivanja. Nadaju se boljem životu, ali istovremeno pesimistično dodaju – ne veruju da će se to dogoditi.

Izborni dan pratite UŽIVO OVDE

Kakva su očekivanja političara PRATITE OVDE

Evo šta smo zabeležili na ulicama Kosovske Mitrovice jutros:

„Ja ću da ti kažem iskreno: Ja se ne nadam ničemu. Samo sam izašla radi dužnosti, ali da se nešto promeni, ali šanse nema, potpisujem… Ali nemam za koga da glasam, samo sam izašla radi dužnosti,“ rekla nam je sugrađanka ispred biračkog centra u školi Sveti Sava.

„Ovo Vučić što priča, ja ga obožavam ali stvarno ga obožavam, ali tu stvarno pola nema istine, jer njemu Marko ne kaže ono što treba da mu kaže,“ zaključuje ona.

Bilo je i onih optimističnijih.

„Očekujem pobedu, zna se čiju, kako to pitate?! Našu pobedu!“

„Nešto bolje bolji život, svi očekujemo bolje, ali nikako bolje da bude“.

„Kao i svaki izbori do sada. Daj Bože da se promeni ali veoma teško, zavisi od stranih sila…“ A da li će život za građane biti bolji: „Zavisi od naše majke Srbije, šta nam bude kazala, naredila“.

Razgovarali smo i sa sugrađanima iz Bošnjačke mahale, nastanjene većinski albanskim i muslimanskim stanovništvom:

„Da bude bolje inšala. Ima puno da promeni, a šta će da promeni, to ćemo tek, ako doživim da vidimo,“ rekla nam je jedna sugrađanka.

„Ništa bolje nego što je. Nikad se neće promeniti, na gore ‘oće, na bolje neće dok god ovako ide“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.