Gračanica: Zavičajne uspomene Divne Mladenović na slikama

 

 

U Domu kulture „Gračanica“ večeras od 19.30 održava se izložba slika Divne Mladenović iz Prištine koja živi i radi u Beogradu.

Fokus njenih slika je zato zavičaj.

„Inspiraciju i unutrašnji podsticaj za svoje radove nalazi u pejzažima, kulturnom i umetničkom nasleđu rodnog kraja. Na slikama se ređaju predeli, crkve, događaji, uspomene, slutnje,“ kazao je istoričar umetnosti Nebojša Jevtić.

„Iako psiholog po struci, Divna Mladenović je u svet likovne umetnosti i slikarstva stupila hrabro i angažovano, iskazujući svojim slikama uspomene, sećanja i životna iskustva iz otetog zavičaja,“ naveo je on takođe.

Izložba slika se organizuje u okviru obeležavanja Dana opštine Gračanica, pa će tako večeras da bude održana i Svečana akademija na kojoj učestvuju hor Prizrenske bogoslovije „Sveti Kirilo i Metodije“, glumci Narodnog pozorišta Priština, učenici Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“, kao i ansambl „Venac“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.