Gnjilane: Policajac ubio jednu osobu nasred puta, potresni detalji u medijima

policija

Vest je ažurirana

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Težak incident dogodio se jutros u Gnjilanu. Kosovski policajac sa inicijalima V.H. usmrtio je jednu odraslu osobu nasred ulice „NATO 99“ u Gnjilanu, prenosi Gazeta Express.

KoSSev: U međuvremenu ubistvo je potvrdio i Policijski inspektorat Kosova, uz nove detalje da se radi o žrtvi sa inicijalima L.S., čije je telo odveženo radi obdukcije u Prištinu, a da je osumnjičeni ubica, policajac V.H. suspendovan sa dužnosti i da mu je određen 48-časovni pritvor. Radi se o pripadniku kosovske policije za blisku zaštitu ljudi. Takođe, kod policajca je pronađen i zaplenjen pištolj GLOCK 9×19 i 1 šaržer, a u vozilu pronađena i konfiskovana dva pištolja vrste (marke) Bereta. Navodno je policajac pucao u žrtvu posle nesreće, ali nema za sada drugih detalja.


Takođe, i kosovski mediji objavljuju nove „stravične detalje“ objavljujući puna imena žrtve i osumnjičenog ubice. Navodno se ubistvo dogodilo posle saobraćajne nesreće u kojoj je nesrećni čovek udario vozilo u kojem se nalazio policajac – osumnjičeni ubica, Kako Gazeta Express piše, žrtva je vozila kamion u kojem je sa malim sinom prevozio stoku rano jutros oko 5 časova na stočnu pijacu radi prodaje. Putovali su iz svog sela kod Kamenice za Novo Brdo. Navodno, je dečak odmah po nesreći pozvao svog strica i saopštio da čovek ide prema njima sa puškom, kada mu je stric rekao da napusti mesto.

Portparol regionalne policije Gnjilana Ismet Hašani (Hashani) potvrdio je ovu vest za Gazeta Express.

„Mogu da potvrdim da je oko 04:50 na putu ‘NATO 99’ došlo do ubistva. Motivi su još nepoznati. Policija i druge ekipe su na mestu događaja i nastavljaju istragu. Smrt žrtve potvrdila je medicinska ekipa“, piše Express.

Express saznaje da je policajac sa inicijalima V.H. smrtonosno pogodio žrtvu. Policajac je iz Gnjilana, ali kao policajac radi u Prištini.

Uskoro više detalja o ovom događaju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.