Gervala o medijskim natpisima da je tražila da Rode ode sa Kosova: Neistinito i apsurdno

Gervala SB UN
FOTO: media.un.org

Kosovska ministarka spoljnih poslova Donika Gervala demantovala je danas medijske natpise da je navodno tražila odlazak nemačkog ambasadora Kosova Jerna Rodea, te ih nazvala – neistinitim i apsurdnim.

Albanian post sinoć je pisao, pozivajući se na „saznanja iz više izvora“, da se Gervala navodno „žalila“ da se nemački ambasador na Kosovu „mnogo meša” i da mnogo piše na platformi „X”.

U istom tekstu preneta je navodna molba ove prištinske zvaničnice, u kojoj, govoreći o Rodeu, navodi da „piše o stvarima o kojima ne bi trebalo i da treba da napusti Kosovo“.

Gervala se danas oglasila i ove napise demantovala:

„Tvrdnja da smo navodno tražili odlazak nemačkog ambasadora Rodea koliko je neistinita, toliko je i apsurdna“.

Kaže da se radi samo o jednoj u nizu „svakodnevnih kampanja i napada“ na nju, ali i na instituciju koju vodi.

Ističe da se ne bi iznenadila da vidi i da je tražila smenu i drugih zvaničnika.

„Ne treba da se iznenadimo ako budemo pročitali da sam tražila i smenu kancelara Šolca i ministarke spoljnih poslova, Berbok“

„Glupostima nema kraja!“, poručila je na kraju.

KoSSev portal se povodom ovih medijskih natpisa za komentar obratio nemačkoj ambasadi na Kosovu. Međutim, u nemačkoj ambasadi su nam kazali da „ne komentarišu spomenute navode“

Povezane vesti:

Albanian post: Gervala traži od Nemačke da „udalji“ ambasadora Jerna Rodea sa Kosova – „previše se meša“



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.