FS Kosova preti Španiji: Ili nas poštujte ili nećemo igrati

Reprezentacija Španije u 3. kolu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2022. u Sevilji će dočekati selekciju FS Kosova, a predigra je već počela.

Visokotiražna „Marka“ prenosi da će za pomenuti duel važiti posebna pravila zbog činjenice da Španija ne priznaje Kosovo.

Navodno, Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije sugerisalo je tamošnjem fudbalskom savezu da protivnik ne bi trebalo da se tretira kao suverena država, već kao ekipa sa teritorije Kosova.

Takođe, kosovska zastava neće biti istaknuta uz špansku, a himna neće biti predstavljena kao državna, već sa teritorije Kosova i Metohije. Na to su posebno ukazali vlasnici TV prava iz Španije jer zemlja ne priznaje Kosovo i smatra ga delom Srbije.

Brzo je stigao odgovor iz Prištine, odnosno FFK koja u saopštenju zahteva poštovanje od Španije inače preti da neće igrati utakmicu.

Poručuju da će meč igrati samo ako budu dobili jednako poštovanje kao i sve druge reprezentacije (istaknuta zastava i himna), a ukoliko se to ne dogodi, očekuju da će Španija biti kažnjena.

„Pravila FIFA i UEFA su kristalno jasna. Bez obzira na to želite da kažete, ne možete da menjate pravila,“ poručili su iz FS Kosova.

Španija nije imala ograničenja na moguće duele sa FS Kosovom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kao što su prethodno zatražile Srbija, Bosna i Hercegovina i Rusija.

U grupi B su još selekcije Grčke, Švedske i Gruzije.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.