Filjolo sa Dikovićem: NATO stvorio neophodne uslove da se pomogne i podrži napredak, demokratija i modernizacija na Kosovu

Komandant KFOR-a, general-major Frančesko Paolo Filjolo, juče se u Kruševcu sastao sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije (VS), generalom Ljubišom Dikovićem, saopšteno je jutros iz KFOR-a. Istakavši da je poboljšana bezbednosna situacija na KiM-u, komandant KFOR-a je na sastanku potvrdio i da je NATO stvorio  neophodne uslove da se "pomogne i podrži napredak, demokratija i modernizacija na Kosovu."

"Komandant KFOR-a je istakao poboljšanje bezbednosne situacije na Kosovu i istakao da su ova dostignuća postignuta kao rezultat kontinuiranih napora i saradnje između svih učesnika u procesu normalizacije. Takođe je potvrdio konstantne i nepristrasne napore misije NATO-a u cilju održavanja sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja, čime su stvoreni neophodni uslovi da se pomogne i podrži napredak, demokratija i modernizacija na Kosovu," navodi se u saopštenju KFOR-a.

Diković i Filjolo su tokom posete posetili i Centar za hemijsku biološku radiološku i nuklearnu obuku – jedan od centara za stručnu obuku podređenih Komandi za operativnu obuku Vojske Srbije, a na kraju razgovora, oba generala su potvrdila da će se "ova produktivna i srdačna saradnja nastaviti i u budućnosti."

Sastanak sa Dikovićem usledio je nakon sastanka komandanta KFOR-a u Podgorici, Tirani i Skoplju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.