EUICC u Kos. Mitrovici obeležava Dan Evrope: Izložba, koncert i radionica

Povodom obeležavanja Dana Evrope, Evropski informativni i kulturni centar (EUICC) u Kosovskoj Mitrvici organizuje niz događaja. Prvi se održava sutra, kada će zvanično da budu otvorene nove prostorije ovog centra i izložba.

Umesto u zgradi hotela NO. 1, EUICC od ponedeljka je u mitrovičkoj ulici Kralja Petra I, na šetalištu u blizini glavnog mosta. Događaj, u novim prostorijama počinje u 13 časova, kada se otvara izložba postera o kvalitetnom obrazovanju, za šta je prethodno i raspisan konkurs. Učesnici su dizajnirali postere i slogane na temu značaja kvalitetnog obrazovanja.

A 9. maja, na dan Evrope, EUICC organizuje koncert grupe Nipplepeople, u mitrovičkom Krim klubu. Koncert počinje u 22 časa, ulaz je slobodan.

Elektro-pop sastav – dvojac iz Hrvatske – privukao je veliku pažnju sa više numera. Dok je publici poznat po numeri "Sutra", drugom delu publike omiljena je obrada numere "Frka". Nastupaju maskirani i sa snažnom pozitivnom energijom. Popularni su širom regiona, a nastupali su i na niz poznatih muzičkih festivala.

Poslednji u nizu događaja EUICC-a za Dan Evrope u Severnoj Mitrovici je 11. maja. Od 12 časova održava se likovna radionica za decu pod nazivom "EU boje".

U okviru obeležavanja Dana Evrope prethodno je u prištinskom EUICC-u otvorena izložba u okviru Muzeja prekinutih veza.

I ovaj centar organizuje niz događaj. U nastavku pogledajte koje.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.