Eljez Bljakaj najavljuje – „Ko god bude služio pravdi, biću voljan da ga podržim“

Eljez Bljakaj
Foto: Koha

Izvor: Koha ( Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Nakon što su političke partije skoro svakodnevno pominjale njegovo ime, tužilac Eljez Bljakaj (Elez Blakaj), koji se već nalazi u Americi, oglasio se putem objave na Fejsbuku.

Tužioca Bljakaja koji je podneo ostavku a pošto je podigao optužnicu zbog naduvane liste lažnih veterana, prvi je pomenuo predsednik pokreta Samoopredeljenje (Vetevendosje), Aljbin Kurti (Albin Kurti) koji je i kandidat za premijera, i rekao da će, kada on osvoji to mesto, da vrati Bljakaja na Kosovo.

Bljakaj je u svojoj poruci na Fejsbuku rekao da ne želi da bude deo ove kampanje niti deo politike, ali na jednom mestu kaže da „potvrđuje da svako ko preduzme bilo koju akciju kojom služi pravdi i poboljša je“,  on će „biti spreman da ga podrži“.

Štaviše, podseća na izjavu Esata Staviljecija (Esat Stavileci) koja kaže da „više volim politiku koja ima korene u pravdi, a ne pravdu koja ima korene u politici.“

Što se tiče položaja glavnog tužioca, Bljakaj kaže, svi znamo da postoje posebni kriterijumi, pravila i procedure (jer je to zasebna vlast) i niko nema pravo i ne može nekoga imenovati na tu funkciju, jer nije deo izvršne vlasti.

„Stoga ako je neko drugi pogrešno shvatio i misli da je moguće, greši u potpunosti. Tako da se posrednici ne zamaraju i da se ne plaše jer nema potrebe da troše energiju za bilo kakvo obrazloženje, jer Ljeku imaju tu… Tako da ako bude bilo volje za vetingom (pre ili kasnije) i ako se primenjuje načelo meritokratije siguran sam da će biti dosta izbora za svaku poziciju!“, kaže Bljakaj.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.