Ekrem Peci za kosovski portal: Ja sam vlasnik Dolčevite

Uprkos jučerašnjim i današnjim napisima iz kosovske štampe da je vlasnik Dolčevite gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri, isti mediji su večeras javili da to nije Bahtiri, već da je izvesni Ekrem Peci novi vlasnik mesta na kojem se nalazi čuveni kafić u Severnoj Mitrovici. Peci je nakon objavljivanja vesti da je Dolčevitu kupio gradonačelnik Južne Mitrovice, pisanim putem obavestio portal Veriu.info da je vlasnik zapravo on. Prema navodima ovog portala, objekat Zelenike Lux-a, u kojem se nalazi poznati kafić Dolčevita kupljen je u procesu privatizacije 05. februara prošle godine. KoSSev je, prenoseći ovu vest, ranije danas, proverio imovinsku kartu gradonačelnika Bahtirija i u njoj nije bilo navedeno da je on vlasnik Dolčevite, odnosno da, prema prijavljenoj imovini, poseduje bilo kakav poslovni prostor ne samo u Severnoj  Mitrovici, već i na čitavom Kosovu. Sa druge strane, sadašnji vlasnik kafića Dolčevita, Saša Radosavljević, u izjavi za naš portal rekao je prethodno da "ne zna ništa" o procesu privatizacije za objekat u kojem je smešten ovaj kafić, kao ni o tome da je Agim Bahtiri kupio prostor, te da neće odustati od svog vlasništva.

"Prostor 'Zelenika LUX', poznat kao kafeterija Dolčevita, kupila je moja porodica, 5. februara 2014. i KPA je to potvrdila obaveštenjem o pobedniku sa najvišom cenom," naveo je Peci u odgovoru za portal Veriu info.

Pročitajte još:

Gradonačelnik Južne Mitrovice Bahtiri vlasnik Dolčevite?

On je rekao da je kupovinu prostora Dolčevite ostvario u "procesu privatizacije kroz likvidaciju 23, koju je objavila KPA," zatraživši da "mediji hitno demantuju ovu lažnu vest – tendencioznu i zlonamernu," ali i da portal Veriu.info hitno "objavi ovu informaciju na početnoj stranici", inače će on "biti prinuđen da podnese tužbu u Osnovnom sudu u Mitrovici," a zbog "zabrinutosti koja je stvorena kod njega i njegove porodice."

Ovaj portal navodi da je od Pecija zatražio da pošalje dokument kojim bi dokazao da je on osoba koja je kupila Dolčevitu, ali da do sada još ništa nije poslao. Mejl je poslat sa adrese nnpconstruction@hotmail.com.

Vlasnik kafića "Dolčevita" Saša Radosavljević ne zna ništa o procesu privatizacije za ovaj kafić, kao ni o tome da je Agim Bahtiri kupio prostor u kojem se nalazi kafić, kako su prethodno javili kosovski mediji.

"Ja sad ovo prvi put čujem i zatekli ste me. Ono što sigurno mogu da kažem jeste da ja imam 43 kvadrata, od kojih sam ulaganjem uspeo da povećam na 166 kvadratnih metara. Jesam čuo ranije za privatizaciju, ali, koliko mi je poznato, ona je obustavljena," rekao je Radosavljević ranije danas za naš portal.

Kafić "Dolčevita" smešten je u poslovnom prostoru nekadašnjeg trgovinskog preduzeća "Lux". Do sada je prodato oko 75 odsto Lux-ovih, površinski velikih, objekata na Severu Kosova. U glavnoj ulici Kralja Petra u Severnoj Mitrovici do sada je prodato 10 lokala LUX-a, a nešto manje od 10 se nalaze u sporednim ulicama i na periferiji grada i oni nisu još uvek prodati. Privatizacija je počela od 2005. godine.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.