Do sada 71 Srbin napustio KBS

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

71 član srpske zajednice doneo je odluku da napusti Kosovske bezbednosne snage usled pritisaka koje trpe od Srbije.

Ministar Rustem Beriša, izjavio je ovo u intervju za Ekonomia Online, dodajući da trenutno nema novih otkaza, dok kad je reč o onima koji su odustali, rekao je da će biti zamenjeni.

„Nema novih otkaza, sada mislim i da pritisak opada, i smatramo da će i u budućnosti ovaj pritisak opadati, na osnovu informacija koje imamo dosad, oko 71 Srbin koji je već doneo odluku da napusti, čak i ti njihovi poslovi sada sa kampanjom regrutovanja biće popunjeni sa njihovim nevećinskim zajednicama, srpskom zajednicom,“ rekao je Beriša.

Prema mišljenu Beriše, ima oko 300 zainteresovanih da popune mesta bivših srpkih članova KBS-a.

„Interesovanje je postojalo i prošle godine, imamo oko 300 zainteresovanih da popune ovih 70 mesta, ali to ne znači da se taj broj neće povećati tokom kampanje regrutovanja; što više ima zaintersovanih, veće su mogućnosti da izaberemo one koji ispunjavaju standarde i uslove propisane uredbama i zakonima na snazi. 650 mladih uniformisanih članova, gde će među njima biti i popunjavanja radnih mesta što se tiče srpske manjine, kao što znate i ranije je bilo u medijima kao broj i opteretili ste ih zato što nisu mogli da podnesu spoljni pritisak“, izjavio je Beriša.

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.