Đurić: Mali izgledi da se u narednoj godini ostvari napredak u odnosima sa Prištinom

Foto: Kancelarija za KiM

Mali su izgledi da se u ovoj i narednoj godini ostvari značajniji napredak u odnosima Beograda i Prištine, kako zbog političke situacije u Prištini, tako i zbog konstituisanja nove administracije EU, poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić polaznicima generalštabnog i komandno-štabnog usavršavanja Vojske Srbije.

Đurić je oficire Vojske Srbije upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i istakao da je u predstojećem periodu primarni cilj Srbije, kada je reč o Kosovu i Metohiji, očuvanje mira i unapređenje položaja Srba i drugih nealbanaca koji sebe smatraju građanima Srbije, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

„Naša politika mora da bude okrenuta ka budućnosti i formulišemo je tako da bi Srbija opstala i bila snažna u vremenu pred nama“, rekao je Đurić tokom predavanja na temu “Izazovi i perspektive pregovora o Kosovu i Metohiji”.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.