Deda: EU da formira komisiju za navode o korupciji u Euleksu

Poslanik u skupštini Kosova Ilir Deda, povodom navoda sada suspendovane tužiteljke Marije Bami o korupciji unutar Euleksa, izjavio je večeras da je na Kosovu od 2000. godine dato tri milijarde evra za borbu protiv korupcije i da neko mora da odgovara gde je otišao taj novac.
 
Deda je naglasio da treba formirati jednu nezavisnu komisija EU, koja će istražiti sve navode tuziteljke Bami.
 
Uzalud misleti da će Euleks da se bori protiv korupcije kada unutar te misije imate visoke zvaničnike za koje se navodi da su i sami deo korupcije, kazao Deda za televiziju Kohavizon.
 
On smatra da posle ovog događaja treba videti da se razmotri odnos kosovskih institucija sa EU.
 
Direktor Instituta za pravdu Betim Musliu rekao je da ceo ovaj slučaj pokazao i dokazao zašto na Kosovu nema hapšenja ni jednog visokog zvaničnika kosovskih institucija.
 
I Musliu smatra da EU treba hitno da formira komisiju koja će biti apsolutno nezavisna i, pored istrage o navodima tužiteljke Euleksa, treba da proceni rad Euleksa kada je u pitanju borba protiv korupcije i preduzete mere protiv onih za koje se dokazalo da su učinili krivično delo.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.