Danas počinje prijava za polaznike „Škole filmske magije 5“ u Gračanici

škola filmske magije 5
FOTO: Dom kulture „Gračanica“

Dom kulture „Gračanica“ u saradnji sa „GARGANTUAFILMS“ iz Beograda, organizuje „Školu filmske magije 5“ u Gračanici od 23. do 26. avgusta. Prijava polaznika će se vršiti od 19. do 23. avgusta u Domu kulture u Gračanici.

Opšti cilj „Škole filmske magije” je integracija mladih u kulturne tokove pružanjem teorijskih znanja i praktičnih veština neophodnih za rad u filmskoj umetnosti i proizvodnji.

Tokom trajanja radionice biće obuhvaćene sve oblasti stvaralaštva na filmu, uključujući scenario, režiju, kameru i montažu.

Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na jedan brz, moderan i elokventan način, navodi se u saopštenju Doma kulture „Gračanica“.

Iako je škola otvorena za sve, bez obzira na godine, primarnu ciljnu grupu čine srednjoškolci.

Pokrovitelji „Škole filmske magije 5“ su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Ministarstvo kulture i informisanja Vlade republike Srbije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.