Da li se stanovnici Kosova više plaše da će ostati bez hleba ili od korona virusa?

Foto: Gazeta Express
Foto: Gazeta Express

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Strah da će ostati bez hleba nadjačao je strah od korona virusa kod stanovnika tri sela u opštini Podujevo koji su u karantinu zbog pojave ovog virusa. Tri sela kod Podujeva, Gornja Dumnica (Dumnica e Epërme), Donja Dumnica (Dumnica e Poshtme) i Lauša (Llausha) su u karantinu jer je u nedelju uveče otkriven zaraženi korona virusom iz ovih sela.

Predstavnici ta tri sela kažu da se ne plaše da se ovaj virus može proširiti i na njihove porodice, već da se plaše da će ostati bez hleba, ako budu izolovani još neko vreme. Ruždi Fazliu (Ruzhdi Fazljiu), predstavnik Gornje Dumnice, mesto u kojem dve osobe iz iste porodice imaju COVID-19, kaže da ako se izolacija nastavi, postoji rizik da ostanu bez hleba, piše Кoha Ditore.

“Ne plašimo se virusa, plašimo se da ćemo da ostanemo bez hleba. Takođe sam u kontaktu sa zaraženima i njihovo stanje je dobro. Ako ova situacija potraje, naravno da možemo ostati bez hrane. Neki su na socijalnoj pomoći… U Gornjoj Dumnici živi 69 porodica sa preko 500 stanovnika”, rekao je Fazljiu.

Redžep Dauti (Rexhep Dauti), predstavnik sela Lauše koje je takođe u karantinu, ima isti problem. Prema njegovim rečima, glavna briga oko 900 stanovnika ovog sela je brašno.

Ceo članak možete besplatno pročitati u današnjem izdanju Koha ditore na internetu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.