CIK upozorava: Pojavila se neovlašćena stranica koja registruje glasače van Kosova

CIK Priština
FOTO: KoSSev

Kosovska Centralna izborna komisija saopštila je danas da je dobila informaciju da je objavljena neovlašćena onlajn stranica koja prikuplja prijave glasača koji žive van Kosova, kao i donacije.

Oni su izrazili zabrinutost zbog ove vesti i istakli da se radi o protivzakonitoj aktivnosti koja nanosi štetu integritetu izbornog procesa.

“Centralna izborna komisija saopštava da oni koji se na ovaj način prijave ne podnose svoju prijavu CIK-u da se registruju kao glasači van Kosova”, stoji u obaveštenju za javnost.

Glasače koji žive van Kosova, a koji ispunjavaju kriterijume za glasanje putem pošte pozivaju da se registruju na način na koji je to odredila Centralna izborna komisija.

Detaljnije informacije o tome kako se prijaviti za glasanje putem pošte pročitajte u posebnoj vesti:

CIK objavio proceduru za prijavu za glasanje putem pošte

“Centralna izborna komisija navodi da je jedina institucija koja ima ustavni i zakonski mandat da organizuje i nadgleda izborni proces”, dodajući da su o neovlašćenoj stranici za prikupljanje prijava za registraciju glasača obavestili nadležne organe.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.