Četvrta Porodična olimpijada održana juče u Zvečanu

Porodična olimpijada
FOTO: Nemanja Bulatović

Da su deca i porodica ukras sveta videlo se na jučerašnjoj Porodičnoj olimpijadi koju je predškolska ustanova „Lane“ organizovala na terenu OŠ „Vuk Karadžić“ u Zvečanu.

Nakon „Igri bez granica“ i trijumfa Pčelica, deca su pozvala roditelje da se druže i takmiče na Porodičnoj olimpijadi. U tome su i uspeli, oko 200 mališana i roditelja se takmičilo, dok su im podršku sa tribina pružali njihovi najbliži, bake, deke, stričevi, tetke…

„Molim vas da poštujete pravila, da uživate danas sa vašom decom, a najbolji neka pobedi“ – ovim rečima je stručni saradnik za fizičko vaspitanje Njegoš Bulatović otvorio Porodičnu olimpijadu.

Ređale su se igre: loptice u korpi, leteća loptica, slobodna bacanja, povuci kanap, najbrža lopta, prikupljali su se bodovi, a nakon završetka poslednje igre, Delfini su uspeli sa sakupe najviše poena i odnesu pobedu na ovogodišnjoj Porodičnoj olimpijadi.

Drugo mesto je pripalo Pčelicama, jučerašnjim pobednicima, dok su treće i četvrto mesto osvojile ekipe Lavovi i Sunce.

„Nisu toliko važna osvojena mesta, koliko je važno da smo se svi lepo družili, da su deca videla koliko je sportska aktivnost lepa, da su se barem na jedan dan preskočile igrice, crtaći, kompjuteri… Deca moraju da zavole pokret, da se što vise kreću u njihovim  godinama. To je izuzetno važno i o tome se veoma vodi računa u predškolskoj ustanovi Lane“, naglasio je Bulatović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.