Blic: VBA zbog oružja uhapsila bivšeg potpredsednika “Ravnogorskog pokreta” za KiM

FOTO: KoSSev

Pripadnici Vojnobezbednosne agencije su, kako piše Blic pozivajući se na svoja saznanja, u okolini Kruševca lišili slobode Mirka Velimirovića iz Zubinog Potoka, bivšeg potpredsednika „Ravnogorskog pokreta“ za Kosovo i Metohiju, koji je u trenutku hapšenja kod sebe imao putnu torbu sa automatskom puškom i dva pištolja. Zbog krivičnog dela Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, imenovani je priveden nadležnom javnom tužiocu, navodi ovaj medij.

Velimirović je poznat kao jedan od ključnih svedoka Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore u procesu poznatim pod nazivom „Državni udar“, koji je vođen pred Višim sudom u Podgorici.

Na osnovu njegovog iskaza, kao i svedočenja Saše Sinđelića, lica koje je dobilo status svedoka saradnika u istom procesu, u prvostepenom postupku je na višegodišnje zatvorske kazne osuđeno nekoliko državljana Srbije, među kojima je i nekadašnji komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, kao i lideri crnogorskog Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, prenosi Blic.

Tokom maja ove godine, Velimirović se, prema saznanjima Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu, pominje i kao član kriminalne grupe koja je planirala ili i dalje planira da izvrši likvidaciju Milana Kneževića.

Prema navedenim saznanjima Blica, Velimirović je u okviru pomenute grupe zadužen da nabavi i na područje Crne Gore prebaci oružje kojim bi se izvršila Kneževićeva likvidacija, dok bi neposredni izvršilac ubistva bio Albanac Fljorim Ejupi.

BlicPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.