Avionom iz Mađarske vraćeno 30 Kosovara

Fahrije Trnava iz Ministarstva unutrašnjih poslova potvrdila da je juče vraćeno 30 osoba iz Mađarske, prenosi kallxo.com.
 
Poseban avion iz Mađarske juče poslije podne je sletio u Prištini na Međunarodni aerodrom "Adem Jashari" u kome je bila grupa migranata koja su uhapšena prilikom ilegalnog prelaska granice u potrazi za boljim životom u zapadnim zemljama.
 
Fahrije Trnava iz Ministarstva unutarnjih poslova potvrdila je da je juče vraćeno 30 osoba iz Mađarske.
 
Avion u kome su bila 30 Kosovara sletio je juče oko 15:40 sati na aerodromu u Slatini.
Migranti koji su se danas vratili na Kosovo, u izjavama za medije govore o jako teškoj situaciji kroz koju su prošli.
 
"Mi nimo bili tretirani kao živa bića, hljeba nismo imali dovoljno", rekao je jedan mladić star oko 20 godina, koji je želio da ostane anoniman.
 
On je rekao da je mađarskom zatvoru bio šest nedjelja. Mladić je rekao da je sa 500 euro krenuo sa Kosova i putovao preko Srbije a cilj mu je bio da stigne do Austrije, međutim njega je uhapsila mađarska policija.
 
Jusuf Isufi iz Podujeva je došao na prištinskom aerodromu da dočeka sina koji je prije mjesec dana ilegalno krenuo za Njemačku, kaže da njegov sin nije imao dovoljno novca sa sobom.
"On će pokušati ponovno, ovdje (na Kosovu) nema ništa, nema posla, nema sigurnosti", rekao je Jusuf Isufi.
 
Na kraju Isufi je rekao da šest članova njegove porodice žive od socijalne pomoći koja iznosi 60 eura mjesečno i da njegov sin nije imao drugog izbora osim da napusti Kosovo i potraži bolji život.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.