Antonijević: U srpskim sredinama na KiM nema zaraženih koronavirusom

U sredinama nastanjenim većinski srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, koje su deo zdravstvenog sistema Srbije, nema potvrđenih pozitivnih slučajeva COVID-19, saopštio je za KoSSev epidemiolog Aleksandar Antonijević, iz Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.

Prema Antonijevićevim rečima, rezultati za osam osoba koje su prethodno testirane na koronavirus, stigli su u subotu sa Instituta Torlak, i svi su negativni.

Što se tiče novih slučajeva sumnjivih na COVID-19, Antonijević je dodao da su u referentnu laboratoriju na Torlaku danas poslata još tri uzorka.

„Danas nešto pre 14 časova uzorkovana su tri slučaja koja su poslata na Torlak i rezultati se očekuju za dva dana“.

Kakva je današnja situacija sa virusom korona u Srbiji možete pročitati u posebnoj vesti: Još 27 slučajeva korona virusa u Srbiji, zaraženo ukupno 249 osoba. 

Na Kosovu danas nije zabeležen nijedan novi slučaj koronavirusa, a više možete pročitati u posebnoj vestiJoš dve osobe zaražene koronavirusom na Kosovu.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.