Ansambl Venac deci Zvečanske poslao božur priveske, čokolade, crteže i ikone

Kulturnoumetnički ansambl „Venac“ je u saradnji sa svojim podmlatkom – „Venčićima“, poslao simbolične vaskršnje poklone deci u Zvečanskoj 7, u Beogradu.

Deci bez roditeljskog staranja poslali su priveske „Božur za djecu Orahovca“, koje su prethodno otkupili za 36.000 dinara u takođe humanitarnoj akciji, a koju je pokrenula crnogorska HO „Pandurica“ za pomoć deci Orahovca, kako bi dobila novu fiskulturnu salu.

Uz simboličan poklon poslali su i 69 crteža koja su naslikala deca iz dečijih ansambala Venca na likovnoj koloniji „Igram i slavim Svetog Savu“, sa 200 čokolada.

Takođe, Zvečanskoj je Venac poslao na dar i dve ikone iz manastira Gračanica.

Kako je akcija „Božur za djecu Orahovca“ u toku, Venac je istovremeno apelovao i na sve one koji su u mogućnosti da se pridruže akciji.

Akcija „Božur za djecu Orahovca“ se može podržati na žiro račun HO „Osmeh na dar“ 150-1851383-15 kod Direktne banke, uz naznaku „Za djecu Orahovca“.
Mogu i da se lično poruče istoimeni privesci porukom putem Fejsbuk stranice ili Instagrama:

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.