HO „Kosovsko pomoravlje“: Uručen klavir pijanistkinji Andrijani Stajić

Andrijana Stajić klavir
FOTO: HO „Kosovsko pomoravlje“

Pijanistkinji Andrijani Stajić sa Kosova uručen je klavir u vrednosti od 5.500 evra, saopštili su iz Humanitane organizacije „Kosovsko Pomoravlje“.

Iz ove HO se zahvaljuju donatorima, te ističu da će klavir pomoći da Stajić nastavi školovanje.

„Nakon tromesečne humanitarne akcije prikupljen je novac za novi pijanino Kavai K-200 koji će ovoj studentkinji Fakulteta umetnosti u Nišu omogućiti da nastavi školovanje“, naveli su

Ova pijanistkinja se muzikom bavi duže od 10 godina.

„Do sada nije imala svoj instrument, a da bi nadomestila sate za vežbanje, ostajala je u muzičkoj školi dugo nakon što bi svi učenici otišli. Kako bi ostvarila svoj san, neumorno je muzici posvetila svoje slobodno vreme, te su igra, kasnije izlasci i druženja za nju bili velika privilegija“, navode.

Iz HO „Kosovsko Pomoravlje“ dodaju da se svakodnevno susreću sa ljudima kojima je potrebna podrška, kako u školovanju, usavršavanju i pronalasku prakse.

„Usled svih dešavanja kojima smo okruženi, mladi su, često, po strani i njihovi problemi nisu vidljivi, niti se njima bavimo kao društvo“.

Oni, ističu, rade sve što je u njihovoj moći da bi im pružili bolje mogućnosti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.