Akcijom „Božur za decu Orahovca“ do fiskulturne sale za mališane

Božur za decu Orahovca
Božur za decu Orahovca

Nevladino udruženje „Pandurica“ iz Nikšića pokrenulo je humanitarnu akciju „Božur za decu Orahovca“ u saradnji sa nastavnicima, roditeljima i decom iz ovog mesta u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju fiskulturne sale.

Svi ljudi dobre volje koji žele da se priključe akciji, to mogu i da učine kupovinom priveska, odnosno cveta Božura po ceni od 360 dinara.

Preuzimanje ovih privezaka moguće je u Beogradu, Novom Sadu i Orahovcu, kao i slanjem putem pošte širom Srbije.

Deo ove akcije je i studentska organizacija „Osmeh na dar“ iz Beograda.

Takođe, svi koji to žele, akciju mogu podržati i uplatom na žiro račun fondacije „Osmeh na dar“ 150-1851383-15 kod Direktne banke, uz naznaku “Za decu Orahovca”.

Do sada je za izgradnju sale prikupljeno 10.000 evra, a potreban iznos je 30.000 evra, potvrdila je za KoSSev meštanka Orahovca, Jovana Radovanović.

Radovanović dodaje je ovo udruženje iz Nikšića akciju pokrenulo u saradnji sa nastavnicima, roditeljima i decom u Orahovcu, a da je samu akciju blagoslovio i vladika Raško-prizrenski, Teodosije.

Ovo nije prva akcija koju organizacija „Pandurica“ sprovodi u Metohiji, oni su nedavno deci u Orahovcu darivali po 50 evra – odnosno ukupno 4.500 evra.

Božur za decu Orahovca
Božur za decu Orahovca


Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.