Vukovi sa Šare na Prvenstvu Srbije u 16 najboljih rukometnih klubova

Mladi rukometaši iz Štrpca plasirali su se među 16 najbolјih rukometnih klubova u Srbiji na Prvenstvu Srbije u kategoriji rukometaša generacije 2003 i mlađi. Rukometni klub „Štrpce“ iz Štrpca se već drugu godinu zaredom takmiči na državnom prvenstvu Srbije. Prošle godine nastupali su kao prvaci Super lige „Zapad“, a ove kao drugi u ligi „Istok“. 

RK „Štrpce“ se na Prvenstvu Srbije-M14, koje je održano u Arilјu od 18. do 20. maja, takmičilo u grupi V u kojoj su se još našli RK „Sloga“ iz Kralјeva, RK „Lavovi“ iz Bačke Palanke i RK „Radnički“ iz Obrenovca.

Prvog takmičarskog dana, dečaci iz Štrpca su ostvarili svoju prvu ubedlјivu pobedu rezultatom 29:17 protiv RK „Sloga“. Drugog takmičarskog dana, Štrpčani su trijumfovali pobedom od 20:16 protiv RK „Radnički“ ali su „Lavovi“ iz Obrenovca  pobedom od 24:12 sprečili prolaz RK „Štrpce“ u polufinale Prvenstva Srbije. Trećeg dana takmičenja, rukometaši Štrpca nisu uspeli da konsoliduju svoje redove i pobede RK „Novi Beograd“.

Na Prvenstvu Srbije u sportskoj hali „Park“ u Arilјu su viđene neizvesne utakmice i žestoke borbe mladih rukometaša. U konačnom plasmanu prva tri mesta su osvojili RK„Vojvodina“ iz Novog Sada, RK „Lavovi“ iz Bačke Palanke i RK „Studentski grad“ iz Beograda, dok je RK „Štrpce“ zauzelo osmo mesto na Prvenstvu Srbije.

Pivot ove uspešne selekcije rukometaša iz Štrpca, Lazar Talić, kaže da je osmo mesto u Srbiji do sada najveći uspeh ove generacije i da je to rezultat timskog rada i velikog truda svih igrača i trenera.

Pored uzbudlјivih utakmica na ovom takmičenju je bilo vremena i za druženje, sticanje novih poznanstava sa rukometašima Partizana, Vojvodine, Metaloplastike i drugih rukometnih klubova ali i razgledanje Arilјa i odlaska u Guču, istakao je takođe Talić.

Po rečima Bobana Mladenovića, profesora fizičke kulture i trenera RK „Štrpce“, samo učešće na Prvenstvu Srbije u rukometu je izuzetan uspeh za ovaj klub.

„Mi smo jedini rukometni klub sa prostora Kosova i Metohije koji se u konkurenciji 16 najbolјih klubova takmiči na Prvenstvu Srbije M14 i sa ponosom nosi epitet Vukovi sa Šar-planine,“ rekao je Mladenović.

„Falilo je malo sportske sreće i snage da čak odemo u polufinale Prvenstva Srbije ali na kraju moramo biti zadovolјni ostvarenim rezultatom,“ zaklјučio je trener Mladenović.

Kulturni i sportski radnik iz Štrpca, Ljubiša Pota Račićević, kao predsednik kluba ulaže velike napore da igračima obezbedi učešće na turnirima i takmičenjima. On kaže da je malo onih koji mogu i žele da pomognu u afirmaciji ovog sporta u opštini Štrpce i da zbog toga rukometaši nemaju hranarinu, sportsku premiju, adekvatnu opremu i ne odlaze na pripreme.

„Ipak, pored svih ovih izazova prisutni smo na mnogim grupnim takmičenjima gde čak ostvarujemo zapažene rezultate. Na kraju su ipak najvažniji druženje, nezaboravni trenuci i osmesi na licima ovih omladinaca,“ istakao je Pota.

RK „Štrpce“ postoji od 2008. godine i opstaje uprkos izuzetno teškim uslovima za rad, a nedostatak finansijskih sredstava za nabavku opreme i odlazak na takmičenja su, čini se, najveći izazovi sa kojima se ovaj klub suočava.

Ove godine su roditelјi mladih rukometaša i uprava kluba sami finansirali odlazak, smeštaj i učešće na Prvenstvu Srbije. RK je, inače, mesto okuplјanja 45 dečaka u tri selekcije rukometaša koji sa velikim entuzijazmom očekuju nova takmičenja i pobede.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.