24-časovni štrajk zdravstvenih ustanova na Kosovu

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

U javnim zdravstvenim ustanovama, na tri nivoa, danas se organizuje 24-satni štrajk Saveza zdravstvenih sindikata. Predsednik federacije Bljerim Silja (Blerim Syla) rekao je da je njihov jedini zahtev usvajanje novog Nacrta zakona o platama a u skladu sa njihovim zahtevima.

Predsedništvo zdravstvenih sindikata izjavilo je da su se sve javne zdravstvene ustanove odazvale štrajku i da je do sada sve u redu.

Silja je naveo da, pored poslanika Parlamentarnog odbora za zdravstvo, do sada nisu kontaktirali nijednu drugu instituciju u vezi sa svojim zahtevima.

„Do sada nas niko nije kontaktirao, osim članova Odbora za zdravstvo. Ovo je nesrećno, i naša zabrinutost je da ukoliko se ovaj nemar i neznanje nastave, Savez sindikata zdravstva Kosova će sazvati savet za centralni štrajk koji će promeniti svoju odluku za 24-časovni štrajk. Ako se neko iz vlade ili parlamenta ne odazove, onda je verovatno da će se štrajk nastaviti i narednih dana,“ rekao je Silja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.