Vučić: Priština bi da završi pitanje imovine pre dijaloga

Izvor: RTK2/Agencije (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija uspela da se izbori za korektno tumačenje međunarodne zajednice za kombinat ”Trepča”, a da Priština želi da završi sve po pitanju imovine i pre nego što se ta tema otvori u Briselu.

Vučić je komentarišući izjavu potpredsednika kosovske vlade Hašima Tačija da je kobinat ”Trepča” kovosko blago i da o tome neće da se pregovara rekao da je on za razliku od njega (Tačija) spreman za razgovor i dijalog.

”Mi smo spremni da razgovaramo i da idemo na dijalog. Za sada tom velikom lideru to izgleda nije prošlo, videćemo kako će biti u budućnosti. Mi ćemo svakako ići u Brisel da razgovaramo. Mi od dijaloga da bežimo nećemo”, rekao je Vučić.

Na konstataciju da zvuči kao da je Srbija dobila podršku međunarodne zajednice, Vučić je rekao da jeste razgovarao sa predstavnicima Kvinte, ali da to nije bilo u smislu podrške međunarodne zajednice.

”Uspeli smo da se izborimo za nešto što je normalno. To nije pitanje podrške međunarodne zajednice, to je pitanje korektnog tumačenja situacije u kojoj smo se našli”, istakao je.

Dodao je da pitanje imovine još nije otvoreno u Briselu, a da je Priština želela i pre toga da završi sve po tom pitanju.

”Ako završe bez naše saglasnosti skijalište u Brezovici, Trepču, Gazivode, izvinite šta nam ostaje…ako ti veliki lideri kažu da neće pregovarati onda se neće pojaviti u Briselu, a plašim se da će kako znaju i umeju da trče do Brisela”, zaključio je Vučić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.