Vučić: Ukinuće nam plate u školama i bolnicama ako se ne bude čuo glas Srpske liste

aleksandar vucic
FOTO: Printscreen, RTS

Moja poruka je dakle, ljudi, Srbi, izađite na izbore, izađite u što je većem mogućem broju, jer glasamo za svoj opstanak na Kosovu i Metohiji, za svoj opstanak na našim ognjištima, glasamo za srpske plate i u školama i bolnicama jer će nam to sve ukinuti ukoliko ne budemo imali pravo glasa, ukoliko se ne bude čuo glas Srpske liste i Srbija zove, a ja molim samo ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost, poručio je upravo za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poruci za predstojeće vanredne kosovske izbore.

„Želim da iskoristim ovu priliku uz zahvalnost vama koju ste mi omogućili da govorim, da pozovem Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljena lica, prognane ljude sa svojih ognjišta, da iskoriste svoje pravo i da glasaju za Srpsku listu“, kaže Vučić za RTS.

Tvrdi da se očekuje da će „Albanci na posredan način glasati za 10 zagarantovanih srpskih mandata“, preko nevažećih listića, te da će se krasti glasovi putem pošte, a da se OEBS-u brani da kontroliše taj proces.

Takve manipulacije su sasvim moguće i zato je važno da Srbi izađu u što većem broju i da glasaju u onog u koga veruju naravno.

A za Srpsku listu treba glasati i zato jer je dovoljno da pogledaju ko sve radi protiv Srpske liste, navodi predsednik, a čini mu se da se o tome i nedovoljno govori.

Vučić je podsetio na to da je zabranjen spot Srpskoj listi, u kojem je krivica Srpske liste u tome što je rečeno „Srbija zove“.

„I nećete verovati po čijoj žalbi je zabranjen – po žalbi BIRN-a, kao i 2017. godine taj spot je zabranjen. Veliki BIRN se žalio zbog pozivanja na mržnju, podsticanja na mržnju. Kada kažete Srbija zove to je podsticanje na mržnju. A nije pozivanje na mržnju kada partija Rade Trajković i Rašića na albanskom jeziku kaže da je monstrum Srpska lista. Kada kažete da je neko monstrum, to nije pozivanje na mržnju, ali kada kažete Srbija zove, nikoga ne vređajući, to je pozivanje na mržnju. Istovremeno kada snimaju spotove, te spotove snimaju ispred srpske crkve kojoj ne daju da bude srpska crkva, već je koriste za javni toalet“, istakao je predsednik.

Srpska lista doživljava pravi politički teror i progon na КiM, organizovan od organa takozvane paradržave, podržan od strane dela međunarodne zajednice. I taj teror se sastoji u sledećem – jedino predstavnici Srpske liste ne mogu da dobiju podršku bilo koga iz centralne Srbije, bilo koga sa bilo koje druge strane. Albancima mogu da defiluju ili šalju svoju podršku i poslanici Bundestaga i mnogi drugi, da dolaze na skupove. Zabranjeno je samo Srbima da podrže svoju Srpsku listu

Šta se to sprema Srbima, o čemu se radi? – upitao je Vučić.

„Tri miliona evra su izdvojili posebnog novca za kupovinu srpskih glasova. Jer nije slučajno ni Aljbin Кurtini, ni svi ostali drugi Albanci, rekao – hoćemo sa Srbima, ali bez Srbije. Pokušavaju da sebi naprave podobne Srbe, Srbe koji će da zaborave na svoju Srbiju i samo je Srbija zabranjena reč“, naveo je Vučić.

„Dve velike manipulacije“

„Jedna je krađa putem pošte u pismima jer do sada OEBS-u nisu dozvolili da kontroliše i tražićemo da OEBS čuva pisma i poštu, jer znamo da za te ljude niko nikada ne bi glasao, da se samo to vidi i sa druge strane, svuda gde su nevažeći listići, albanske partije u dogovoru pretvaraće ih u glasove za njima poslušne i podobne Srbe koji, na žalost, imaju podršku pojedinih struktura u Beogradu, i koji inače priznaju najnoviju državu Кosovo, kako to sami kažu i žele pomirenje. Кao da mi valjda ne želimo pomirenje koji se i dalje borimo za Srbiju i svoj narod“, za javni servis Srbije govori prvi čovek države.

Osim putem pisama, odnosno glasova pošte, „krašće“ se i putem nevažećih listića.

„Stvarni Albanci nikada neće glasati za njih. Ali oni time prave alibi da bi od nevažećih listića dobili lažne glasove za sebe. I to su stvari opšte poznate“, tvrdi.

„Zato pozivam srpski narod na КiM da im se suprotstavi, da im se suprotstavi olovkom i papirom, svojim glasom da izađe u većem broju nego ikada. Da izađu u većem broju u svakoj od naših opština. Da izađu u Kosovskom Pomoravlju, Sirinićkoj Župi, Gračanici, u svim enklavama metohijskim. Da izađu na Severu Kosova i Metohije, u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu, Mitrovici i da pokažemo srpsko jedinstvo i da pokažemo da Srbiju ne mogu da odvoje od Кosova i Metohije“, rekao je Vučić.

Sve vreme je, dodaje, vođena kampanja protiv Srba sa severa Кosova i Srpske liste, i radi se o ogromnom angažmanu.

„Sve vreme su stranci vodili kampanju protiv Srpske liste, jer im je smetalo što se Srpska lista poziva na Beograd, što radi sa Beogradom. Oni hoće da isključe Beograd, oni hoće samo poslušne i podobne Srbe kojima bi malo stranci kao lutkama na koncu upravljali, a malo albanski političari. To je suština“, istakao je Vučić.

Iako je ocenio da je teško da će Srbija moći da kontroliše taj proces, s obzirom na to da tvrdi da kosovske strukture „ne daju OEBS-u da kontroliše“, ipak naglašava da se nada da će OEBS da kontroliše taj proces, te da će Srbija na tome insistirati.

Predsednik ističe da oni koji nisu iz Srpske liste nemaju uporište u srpskom narodu.

„Oni misle da će time da nateraju Srbiju da kada dođu neki poslušni i podobni Srbi, poput Rade Trajković i njenih itd, da će onda Srbija morati da prizna nezavisno Кosovo, jer će oni to od nje da traže“, rekao je Vučić.

A moja molba je da to bude Srpska lista zato što je Srpska lista jedina koja radi zajedno i mi to ne krijemo i mi se time ponosimo, koja radi sa Beogradom, sa centralnom Srbijom i verujemo da je to jedini način da ostanemo povezani sa drugim, a sve drugo je kidanje svakih veza, kidanje svih i kontakata i moguće podrške očuvanju jedinstva sveukupnog srpskog naroda

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.