Grafit „Kad se vojska na Kosovo vrati“ i u K.Mitrovici; KP pokrenula slučaj „podstrekivanje mržnje“

Nakon Zubinog Potoka, grafit „Kad se vojska na Kosovo vrati“ osvanuo je i u severnom delu Kosovske Mitrovice. Kosovska policija pokrenula je slučaj „podstrekivanje mržnje, podele i netolerancije“, potvrđeno je za KoSSev.

Ovaj natpis osvanuo je kod Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“, odnosno na fudbalskom terenu koji se nalazi u sklopu ovog objekta.

Kosovska policija je izašla na lice mesta oko 16.00 časova, te je nakon pregleda terena, pokrenula slučaj „podstrekivanje mržnje, podele i netolerancije“, potvrđeno je za KoSSev iz KP.

Policiji za sada nije poznato ko je autor grafita, te navode da će u narednim danima izaći sa više informacija o ovom slučaju.

Grafit „Kad se vojska na Kosovo vrati“ već nedeljama se ispisuje u više gradova u centralnoj Srbiji, ali i Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Isti natpis našao se i na navijačkim tribinama.

U pitanju je stih iz jedne od verzija narodne pesme „Ječam žnjela“.

Krajem avgusta, ovaj natpis je osvanuo i u Zubinom Potoku, te je policija takođe tada pokrenula slučaj „podstrekivanje mržnje, podele i netolerancije“.

Iz KP su danas za naš portal potvrdili da je istraga oko ovog slučaja i dalje u toku, te da za sada nemaju novih informacija, odnosno osumnjičene.

Pročitajte još:

Dan Amerike u Beogradu, ambasada SAD poručila: Kad se Nacionalna Garda Ohaja u Srbiju vrati

Pokrenuta istraga zbog natpisa „Kad se vojska na Kosovo vrati“ ispisanom u Zubinom PotokuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.