Od četvrtka moguć prelazak sa srpskih na kosovske vozačke dozvole

FOTO: KoSSev

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku kojom se omogućava prelazak sa vozačkih dozvola izdatih od strane Republike Srbije za građane na Kosovu, na kosovske vozačke dozvole. Ova će mogućnost biti otvorena od 9. maja, a trajaće sve do avgusta ove godine.

Za to, kazao je danas kosovski premijer Aljbin Kurti, koji je lično u video poruci na srpskom jeziku, ovom vešću želeo da, kako je kazao, obraduje građane – nije potrebno ponovno polaganje ispita.

Potrebna je samo prijava koju građani moraju dostaviti Centru za opremanje dokumentima koji se nalazi u opštini.

Uz tu prijavu, potrebni su još i: lična karta, original vozačka dozvola koja je izdata od strane srpskih vlasti, lekarsko uverenje za opremanje vozačkom dozvolom, dokaz o uplati poreza i original vozačka dozvola izdata od strane UNMIK-a ili RKS-a ukoliko se podnosi zahtev za dodavanje kategorija.

Odluka stupa na snagu 9. maja i važi do 9. avgusta 2024. godine.

„Pozivam vas da se u što kraćem roku prijavite za ostvarivanje svoga prava. Prelazak na vozačku dozvolu RKS omogućava laku i praktičnu registraciju vozila“, kazao je u video poruci kosovski premijer.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.