Spirić: Most kod Dudinog krša u završnoj fazi, uskoro konkurs za dodelu stanova

Spirić
FOTO: KoSSev

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, najavio je završetak brojnih infastrukturnih projekata u Kosovskoj Mitrovici, koji će, kako je naveo, stvoriti bolje uslove za život i rad u gradu, a koji su podržani od strane Vlade Republike Srbije, odnosno Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Ono što se u kontinuitetu radi i što će u narednim nedeljama biti završeno, jedan od višedecenijskih problema koji su mnogi pokušavali, a mi uspevamo da završimo, jeste projekat mosta kod Dudinog krša i pristupna saobraćajnica koja povezuje magistralni put Priština-Raška” rekao je Spirić gostujući u jutarnjem programu Radio Kosovske Mitrovice.

“Započinjemo rad na kružnom toku koji će biti na budućem ulazu u grad u neposrednoj blizini autobuske stanice i koji će mnogo olakšati saobraćaj u ulicama Filipa Višnjića, Lole Ribara, put ka budućem stadionu i sportskoj hali i ka samoj opštini” istakao je.

“Cilj je da se u kontinuitetu rade svi projekti koji su predviđeni  budžetom za 2021. godinu. Želim da izrazim zahvalnost građanima Kosovske Mitrovice na razumevanju kad su u pitanju infrastrukturni projekti koji iziskuju mnogo vremena i rada, a pre svega na razumevanju u saobraćaju tokom izvođenja radova” rekao je Spirić.

Ključno je da će biti asfaltirana i ulica Lole Ribara na potezu od Tehničke škole do glavne autobuske stanice.

“Želimo da grad dobije novi sjaj i da se stvore bolje prilike za život građana” istakao je predsednik Privremenog organa i najavio početak izgradnje kružnog toka kod autobuske stanice.

Najavio je i početak prve faze radova na izgradnji zagrade Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici.

Nove stambene jedinice i adaptacija životnog prostora za socijalno ugrožene

Spirić je istakao da se podrška građanima ogleda i u građevinskom materijalu za porodice koje su socijalno ugrožene i nemaju idealne uslove za stanovanje.

“Zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju obezbedili smo blizu četiri miliona dinara za tu namenu. Komisija je odabrala petnaest najugroženijih porodica koje ćemo podržati, adaptirati životni prostor, zameniti stolariju, rešiti problem krovova i ostale stvari koje su u zahtevima naveli kao neophodne” naveo je Spirić.

Projekti koji se realizuju u kontinuitetu jesu izgradnja stambenih jedinica. U toku su završni radovi i uskoro će biti konkurs za građane koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom.

Ima još značajnih projekata koji će se raditi u Kosovskoj Mitrovici. Radiće se Trg braće Milić, i dodatno fontana koja je predviđena projektom za uređenje ulice i pešačke zone Kralja Petra prvog, ali i rešavanje saobraćajnog kolapsa, naveo je Spirić.

Otkupljene nove parcele za groblje u Rudaru; Uskoro i nov parking u Kolašinskoj ulici

Spirić je takođe naveo, da će groblje u Rudaru biti prošireno i da je Opština Kosovska Mitrovica otkupila nove parcele.

„Prema procenama nadležnih u JKP „Standard“ prostora će biti dovoljno za period narednih deset godina“ istakao je Spirić.

Predsednik Privremenog organa je ponovio da je u saradnji sa Direkcijom za stambeni i poslovni prostor u Kosovskoj Mitrovici u toku izgradnja novog parking prostora kapaciteta više od sto vozila, kod pijace u Kosovskoj Mitrovici, u Kolašinskoj ulici.

Najavio je i izgradnju rezervoara vode na Partizanskom brdu, koja je, kako je rekao, u završnoj fazi i doprineće stabilizaciji vodosnabdevanja.

„Velika zahvalnost našoj državi Srbiji koja nesebično pomaže, a na nama je da čuvamo našu imovinu, gradimo i stvaramo nove prilike za bolju budućnost i to možemo samo složni i ujedinjeni. Pokazali smo kako je Mitrovica izgledala nekoliko godina unazad,a kako izgleda sada“, istakao je Spirić.

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.