PR predstavnik: KoSSev "žestoko narušio ugled" opštine Zubin Potok jer je objavio "ime gradonačelnika" umesto "inicijala"

Predstavnik za odnose s javnošću SO Zubin Potok Srđan Vučinić danas se, tokom sednice skupštine ove opštine, na kojoj su odbornici raspravljali o opštinskom budžetu za 2016. godinu, sa zvaničnog mesta obratio novinarki KoSSeva Danijeli Perić koja je pratila sednicu, optuživši portal "KoSSev" za "žestoko narušavanje ugleda" ove opštine, zato što je u nedavno objavljenom tekstu na našem portalu prikazano "puno ime i prezime" gradonačelnika ove krajnje severne opštine – Stevana Vulovića, umesto da, kako ovaj opštinski službenik za saradnju sa medijima smatra da treba – objavimo inicijale gradonačelnika – S.V. 

"Ovom prilikom bih kao čovek koji je zadužen za informisanje u opštini Zubin Potok, takođe da pozdravim i sedmu silu koja po prvi danas ovde sa nama – gospodu iz ovog nezavisnog lista, kako se zove, Kos-sev i da vam kažem da ste svojim izveštavanjem žestoko narušili ugled naše opštine. Nije vam ovo prvi put, već jedanput sam vam kao neko ko je zadužen za direktnu saradnju sa medijima – obratio vam pažnju zato što ste izvesne podatke pokušali da ne objavite, odnosno da ih cenzurišete. Nema veze. Samo da povežem još jednu stvar. Kada se desio nemio događaj u Kosovskoj Mitrovici pre mesec dana, gde je izvesna osoba bila uhapšena zbog pronevere, pod znacima navoda, bez obzira da li je to dokazano ili nije, lepo ste i kulturno stavili samo inicijale. U ovom slučaju stavili ste i ime gradonačelnika i ime predsednika skupštine i ime kolege odbornika i ime čak i referenta za javne nabavke i sve ostalo. Bez trunke ustručavanja. Još jedanput kažem, nemamo pravo, da optužujemo imamo pravo koliko hoćemo, ali nemamo pravo da nikoga proglasimo krivim dok se krivica ne dokaže, a krivicu još jedanput ne dokazujemo mi ovde kao odbornici skupštine, nego dokazuju nadležni organi. Toliko za sada. Hvala," rekao je Vučinić novinarki KoSSeva sa zvaničnog mesta tokom sednice o raspravi budžeta za 2016.NAPOMENA REDAKCIJE: KoSSev poziva službenika opštine Zubin Potok za informisanje, Srđana Vučinića, da javno iznese kada i koje "izvesne podatke" KoSSev nije objavio, odnosno da ih je "cenzurisao"  i kada nam je na to "obratio pažnju".

Što se tiče navoda da je KoSSev narušio ugled ove opštine, usled, kako je, Vučinić naveo – objavljivanja imena službenika tokom našeg izveštavanja o navodnom napadu na Vladimira Veselinovića, umesto, kako on smatra da je ispravno – inicijala, njih nećemo komentarisati. Smatramo da sami navodi u dovoljnoj meri sadrže  i odgovor na utemeljenost istih.  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.