OŠ "Branko Radičević" proslavila 60 godina postojanja: "Nećemo stati, imamo svoju misiju i viziju"

Nizom aktivnosti i kulturno-umetničkim programom danas je u Kosovskoj Mitrovici obeleženo 60 postojanja Osnovne škole "Branko Radičević". Program u čast šezdesetog rođendana pripremili su večeras u Mitrovičkom dvoru članovi dramske, literarne i muzičke sekcije ove škole. Direktor škole, Ivan Zaporožac, poručio je da je ponosan na ono što je do sada postignuto, ali i da, kako je rekao, ovo nije trenutak gde treba stati, jer je još "mnogo posla" pred njima.

"Mnogo rada i aktivnosti uloženo je u razvojni put koji imamo sada, a taj razvojni put dele mnoge generacije ove škole. Svaka od tih generacija ostavila je svoj lični trag kroz stvaralaštvo, kreativnost i ideje. Pokazatelj da idemo dalje u dobrom smeru predstavlja podatak da se svake godine sve više đaka upiše u našu školu," istakao je Zaporožac. 

Zaporožac je dodao da je škola tokom minulog perioda menjala nazive i objekte, ali da je znak prepoznatljivosti ostao kvalitet u radu. 

"Od svog nastanka 1920. godine, kao prve srpske škole, pa do danas, kroz škole je prošlo više desetina hiljada đaka, stotine radnika i ta ujedinjena armija ljudi je svakako ostavila veliki trag i doprinela opismenjavanju i podizanju prosvetnog i kulturnog nivoa čitave Kosovske Mitrovice i okoline," dodao je on. 

Direktor OŠ "Branko Radičević" takođe je istakao da je škola pre dve godine brojala nešto više od 500 đaka, a da sada ta brojka dostiže 600.

"Poslednjih godina uspesi na takmičenjima, a posebno na završnim ispitima, pokazali su da se naša škola nalazi među nekoliko najboljih škola u Srbiji," kazao je on, dodajući da je u modernizaciju škole uloženo više u poslednjih godinu dana nego od njenog postojanja.

"Nećemo stati, imamo svoju misiju i viziju, imamo i vas đake i roditelje. Zajedničkim radom i uzajamnom saradnjom i poštovanjem možemo postići to što želimo i to što nam ovaj društveni trenutak dozvoljava," zaključio je Zaporožac. 

Nakon obraćanja direktora škole, dodeljene su zahvalnice bivšim direktorima škole "Branko Radičević", zaslužnim pojedincima i organizacijama, a zatim su se na bini smenjivali učenici različitih razreda ove mitrovičke škole.

Izvodili su muzičke numere, skečeve, glumili, a prikazan je i spot za pesmu "Happy" Farela Vilijamsa (Pharrell Williams) u kome su, pored učenika, učešće uzeli i radnici i nastavnici ove škole. 

Jutros je, takođe, u školi održano niz aktivnosti u čast 60 godina postojanja. 

Održan je čas posvećen danu škole, zatim kviz znanja za đake VIII razreda. Takođe, odigrana je košarkaška utakmica između timova škole "Branko Radičević" i druge osnovne mitrovičke škole "Sveti Sava", a održana je i svečana sednica nastavničkog veća.  
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.