Mogerini: Žaljenje što nije ispoštovan dogovor, važno održati novi format dijaloga

Žalimo što sve strane u dijalogu Beograda i Prištine nisu ispoštovale dogovor sa sinoćnjeg sastanka. Bitan ishod razgovora bio je da se prevaziđu tenzije i strane suzdrže od komentarisanja diskusije u javnosti – saopšteno je iz kabineta visoke predstavnice Evropske unije, Federike Mogerini, u drugom po redu saopštenju za medije, nakon sinoćnih razgovora predsednika Srbije i Premijera, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika i Premijera, Hašima Tačija i Ise Mustafe. Nije, međutim, saopšteno čijih se konkretno izjava ovo saopštenje tiče.

"Žalimo što se svi nisu toga držali i pozivamo ih da se uzdrže i napredak nadograđuju na juče postignutom dogovoru," stoji u saopštenju portparolke visoke predstavnice, Maje Kocijančič.

Dodaje se i da Mogerini "ponovo zahvaljuje političkim vođama Beograda i Prištine za konstruktivan sastanak dijaloga juče uveče".

"To je bio prvi sastanak u ovom formatu, što je važan format koji treba održati," dodaje se.

Šta su sinoć, nakon sastanka u Briselu, saopštili predstavnici Beograda i Prištine, ali i Evropske unije, pročitajte u posebnoj vesti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.