Mladima nešto manje od 50 evra pred Novu Godinu

FOTO: Kosovska policija (arhiva)

Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina pred Novu Godinu dobiće po 5.000 dinara novčane podrške od države, neposredno nakon što je javnost obavestio srpski predsednik, potvrdio je i Siniša Mali, ministar finansija u ostavci. Prijavljivanje je od 1. do 15. decembra.

„Dakle, nakon što je država tokom ove godine, izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, a potom i u junu, sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku“, naveo je Mali u objavi na svojim stranicama društvenih mreža.

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan, uverava.

Oni koji ispunjavaju uslove prijavljivaće se od 1. do 15. decembra.

„Ono što mi je posebno važno, jeste to da, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećemo zbog aktuelne krize u svetu, imamo dovoljno sredstava da isplatimo i ovu meru novčane podrške mladima, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije. Na ovaj način država još jednom pokazuje da brine o mladima i da je uvek tu za njih. Mladi su naša budućnost, i svako izdvajanje za njih je ulaganje u bolje sutra naše države i društva“, poručio je Mali.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.