KP: Tri osobe poginule u prethodna 24 sata usled nepažnje i upotrebe alkohola tokom vožnje

Kosovska policija

Tokom protekla 24 sata tri osobe su poginule usled povreda zadobijenih u saobraćajnim nesrećama, saopštila je Kosovska policija. Apelovala je na građane da sa većom pažnjom pristupaju vožnji.

Udario pešake pod dejstvom alkohola – jedan preminuo

Jedna od saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom dogodila se juče u večernjim satima u Gnjilanu, kada je, kako se navodi u saopštenju Kosovske policije, Srbin pod dejstvom alkohola udario svojim vozilom dva pešaka – kosovske Albance.

Povređeni su prebačeni u gnjilansku bolnicu, dok je jedan od njih preminuo usled zadobijenih povreda.

Telo je po nalogu tužioca poslato na Odeljenje za sudsku medicinu radi obdukcije, dok je osumnjičenom određeno zadržavanje.

„Na osnovu naše statistike, samo tokom protekla 24 sata, tri osobe su poginule usled saobraćajnih nesreća. Prema prvim informacijama procenjuje se da su glavni uzroci: nepažnja vozača, gubitak kontrole nad vozilom i upotreba alkohola“, navodi se u saopštenju policije.

Poručuju da kontinuirano preduzimaju aktivne mere kako bi se obezbedila veća sigurnost na putevima, ali i da je neophodna „veća posvećenost svih učesnika u saobraćaju u budućnosti, kako bi se doprinelo smanjenju nezgoda i smrti.

Poštovanje zakona o saobraćaju uključuje: poštovanje ograničenja brzine, prilagođavanje vožnje uslovima na putu, nekorišćenje alkohola tokom vožnje i izbegavanje upotrebe telefona.

Policija će nastaviti i dalje sa preduzimanjem rigoroznih zakonskih mera i neće biti tolerancije prema postupcima vozača koji krše zakon o saobraćaju, ili ugrožavaju bezbednost učesnika saobraćaja, zaključuje se u saopštenju policije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.