Vitija sa rukovodiocima zdravstvenog sektora na Severu, imenovanih u kosovskom sistemu

Vitija sa zdravstvenim radnicima
FOTO: Kosovsko ministarstvo zdravlje

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitija (Vitia) sastao se danas sa zdravstvenim i opštinskim rukovodiocima sa Severa pri kosovskom sistemu, od kojih su većina Srbi.

„Ministar zdravlja dr Arben Vitija, primio je danas na sastanku predstavnike tri severne opštine Republike Kosovo: Predsednika Opštine Leposavić g. Ljuljzima Hetemija, zamenicu predsednika opštine Leposavić gđ-u Marinu Bogojević, direktoricu zdravstva u opštini Leposavić – g-đu Marinu Zdravković, direktoricu zdravstva Zubinog Potoka – g-đu Gordanu Mihajlović, kao i zdravstvene radnike iz Zvečana, g-đu Valjbonu Keljmendi i g-dina Dževdeta Tahirija“.

„Na ovom sastanku razgovarano je o izazovima i potrebama zdravstvenog sistema u našoj zemlji, posebno u odgovarajućim opštinama. Posvećenost Ministarstva zdravlja biće kontinuirana u svakom pogledu, pošto je zaštita zdravlja svakog građanina Republike Kosovo naša dužnost i obaveza, rekao je ministar Vitija“, saopštilo je kosovsko ministarstvo zdravlja.

U pitanju su ličnosti relativno nepoznate na Severu kao direktori zdravstvenog sektora, odnosno ustanova u kosovskom sistemu koji nisu vidljivi na Severu i de fakto ne funkcionišu kao primarne i tercijalne zdravstvene ustanove. Sa druge strane, za kosovske organe, zdravstveni sistem Srbije na Severu tretira se kao „paralelni“, odnosno „ilegalni“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.