Vesti

Napadnut direktor portala Insajderi

Četvrtak 17. avgust 2017, 14:35

Novinar i direktor portala Insajderi, Parim Oluri, fizički je napadnut sinoć, oko 22 časa, u Prištini. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji. Incident su osudili, između ostalih,  albanska i srpska novinarska udruženja, kao i najviši kosovski zvaničnici.

Opširnije...

Tači u autorskom tekstu: Uzajamno priznanje Kosova i Srbije tačka na sve nesporazume

Četvrtak 17. avgust 2017, 14:10

Nakon autorskih tekstova predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i srpskog ministra spoljnih poslova, Ivice Dačića, o pitanju Kosova i Metohije, tekstom se oglasio i kosovski predsednik, Hašim Tači. Za nemački list Frankfurter Algemajne Cajtung navodi da veruje da bi "potpisivanje konačnog Sporazuma o normalizaciji i pomirenju" između Kosova i Srbije bilo dostignuće. Ovaj "istorijski sporazum trebalo da obuhvati i međusobno priznanje kao jedini put kojim će se zauvek staviti tačku na sve nesporazume" - poručuje. U nastavku pročitajte Tačijev tekst. Prevod teksta sa nemačkog preuzet sa zvanične Internet stranice kosovskog predsednika.

Opširnije...

Osveženje stiglo u Kosovsku Mitrovicu

Četvrtak 17. avgust 2017, 12:15

Posle više dana tropskih temperatura, u Kosovsku Mitrovicu danas je stiglo jače osveženje. U ovim trenucima pada jaka kiša, praćena grmljavinom i gradom. 

Opširnije...

"Srpski sportisti moraju na postolje sa sportistima sa Kosova"

Četvrtak 17. avgust 2017, 09:59

Odluka Vlade Srbije je da predsedniku MOK-a napišemo pismo da ne priznajemo Kosovo. I to smo i uradili. Ali, ako se dogodi u bilo kom olimpijskom sportu da se na postolju nađu sportisti iz Srbije i sa Kosova - moj stav je čvrst: nema odlaska sa postolja - poručio je u intervjuu za Nedeljnik predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i legendarni košarkaški trener, Božidar Maljković. Kaže i da neće odustati od svog čvrtstog stava i po cenu smene.

Opširnije...

Ljubav rođena iz bola za ubijenom braćom u Goraždevcu

Četvrtak 17. avgust 2017, 08:30

Aleksandra Dakić Jovović ima 25 godina. Njen suprug Tomislav Jovović je tri godine stariji od nje. Imaju sina Pavla. On ima pet godina. Žive u Kragujevcu. On je profesor matematike, ona je profesionalni šminker. Mlad, lep par. Srećni, puni života. Ali, njihove sudbine su vezane velikom tragedijom. Rođena braća ovih mladih ljudi su Panto Dakić (12) i Ivan Jovović (19), koji su ubijeni na reci Bistrici na Kosovu i Metohiji, kod sela Goraždevca, 13. avgusta 2003. godine.

Opširnije...

SB UN Dačić: Multietničnost Kosova mrtvo slovo na papiru; Čitaku: Kosovska nezavisnost nije privremena

Sreda 16. avgust 2017, 21:40

Dok god se ulicama kosovskih gradova i sela slobodno budu šetali šefovi kriminalnih i paravojnih klanova, demokratizacija i multietničnost kosovskog društva nastaviće da budu samo mrtvo slovo na papiru. Uprkos brojnim preprekama i izazovima, Beograd nastavlja da konstruktivno, odgovorno i posvećeno učestvuje u dijalogu sa Prištinom.

Opširnije...

Srbija da sačeka da Zapad i SAD shvate da sa Srbijom moraju da pregovaraju o Kosovu

Sreda 16. avgust 2017, 18:00

Kosovo svoj integritet vidi kroz razgraničenje teritorije sa Srbijom u granicama AVNOJ-a. I Dačić je nedavno predložio razgraničenje Kosova i to na "ono što je albansko" i ono što je srpsko. Jasno je zašto Albanci žure sa tom idejom ali nije jasno zašto Srbija sa razgraničenjem ne pričeka još neko vreme, ocenjuju neki od sagovornika TV B92 u prilogu o ideji razgraničenja.

Opširnije...

Kosovo-Makedonija: Uskoro novi prelaz

Sreda 16. avgust 2017, 17:15

 Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova, Emanuelj Demaj i zamenica ministra spoljnih poslova Makedonije, Arta Toci, potpisali su danas sporazum o otvaranju prelaza Stančić između Kosova i Makedonije. Otvaranje prelaza "doprineće prekograničnoj saradnji" i "olakšati slobodno kretanje građana", poručuju iz Ministarstva spoljnih poslova Kosova. 

Opširnije...

Nastavljeno suđenje Ivanoviću: Očekuje pravednu odluku

Sreda 16. avgust 2017, 15:25

U Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici danas je nastavljeno suđenje lideru Građanske inicijative "Srbija demokratija pravda" - Oliveru Ivanoviću. Na prvom ročištu ponovljenog suđenja, tužilac Romul Mateuš ispitovao je svedoka tužilaštva - Isu Mustafu. Ivanovićeva odbrana smatra da bi proces ispitivanja trebalo da bude brži. Lider SDP-a očekuje, kako kaže, pravednu odluku - da bude oslobođen. 

Opširnije...

Novosađanka sa krajnjeg severa na jug: Pešice do Prizrena

Sreda 16. avgust 2017, 14:40

Nakon više od petnaest dana pešačenja, Novosađanka Nina Stojanović, stigla je juče u Kosovsku Mitrovicu. Istog dana krenula je put svog krajnjeg odredišta - Prizrena. Zajedno sa Ninom na put ka gradu na Bistrici, 29. jula iz Novog Sada, krenuo je i novinar Tomislav Lovreković. Njihovo višednevno putovanje je humanitarnog karaktera.

Opširnije...

Nova konstitutivna sednica Skupštine Kosova 24. avgusta

Sreda 16. avgust 2017, 10:06

Dva dana nakon još jedne konstitutivne sednice bez rezultata, kosovske parlamentarne stranke sastaju se od 10 časova na novom konsultativnom sastanku. Sat vremena kasnije održava se okrugli sto Demokratske lige Kosova, Alijanse za novo Kosovo i Alternative na kojem će glavna tema biti, kako prenose mediji, "blokada ka uspostavljanju institucija posle izbora 11. juna".

Opširnije...

Kosovsko ministarstvo pravosuđa: Brutalno napadnut direktor Kosovske korektivne službe

Sreda 16. avgust 2017, 09:10

Jutros oko 7 časova brutalno je napadnut vršilac dužnosti generalnog direktora Kosovske korektivne službe, Sokolj Zogaj. Napad je izveden u trenutku kada je izlazio iz stana, saopštilo je kosovsko ministarstvo pravosuđa. Nisu saopšteni detalji da li se radi o fizičkom napadu, dok Koha izveštava da je Zogaj pretučen i prebačen u službu hitne pomoći. 

Opširnije...

Nastavlja se suđenje Oliveru Ivanoviću

Sreda 16. avgust 2017, 09:05

Za nešto manje od pola sata u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici nastavlja se suđenje u ponovljenom postupku protiv lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", Olivera Ivanovića, potvrđeno je iz njegove stranke. Ivanović se brani sa slobode. 

Opširnije...

Novi detalji poslednjeg incidenta u Zubinom Potoku

Utorak 15. avgust 2017, 19:30

Pripadnik Kosovske policije koji je tokom tuče mladića u Zubinom Potoku 13. avgusta ispalio hitac upozorenja jedan je od roditelja učesnika tuče i bio je van dužnosti - najnoviji su detalji incidenta koji se dogodio tokom vikenda.

Opširnije...

Rabovac: Polomljena stakla na prozorima zgrade osnovne škole

Utorak 15. avgust 2017, 16:06

Nepoznate osobe polomile su stakla na četiri prozora na zgradi osnovne škole "Braća Aksić". Jedno staklo polomljeno je u srpskom delu škole, a tri u albanskom, javlja RTK2. Incident je prijavljen policiji. Prethodno je u ovoj školi, u srpskom delu objekta, krajem jula, kako je tvrdio direktor - podmetnut požar. 

Opširnije...

Nekadašnjem pripadniku OVK-a smanjena zatvorska kazna

Utorak 15. avgust 2017, 12:50

Nekadašnjem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova, Džemšitu Krasnićiju (Xhemshit Krasniqi), smanjena je zatvorska kazna za godinu dana. Krasnići, takođe, više nije okrivljen za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, već pojedinaca - prenose prištinski mediji.

Opširnije...

Žrtve će pred Sudom za OVK moći da traže odštetu

Utorak 15. avgust 2017, 12:21

Žrtve ratnih zločina na Kosovu moći će da učestvuju u suđenjima pred sudom za zločine OVK u Hagu i da traže odštetu, predviđeno je sudskim Pravilnikom o postupku i dokazima. Po Pravilniku, ako stradanje žrtava bude potvrđeno presudom, sud može naložiti osuđenima da im nadoknade štetu koju sudije odrede.

Opširnije...

Gradio vikendicu 17 godina, sada je "poklanja": Prva porodica na besplatnom odmoru sa KiM-a

Utorak 15. avgust 2017, 09:43

Predrag Milisavljević je svoju vikendicu u okolini Mionice gradio 17 godina i sada, kada ju je doveo do savršenstva - odlučio je da je ponudi onima koji nemaju sredstava da odu na odmor. Nekoliko dana posle neobičnog, ali humanog oglasa koji je postavio na Fejsbuku, prvi gosti su stigli. Petočlana porodica koja živi u enklavi na Kosovu i Metohiji došla je na odmor. Sledeća porodica biće takođe sa KiM-a - iz Orahovca, a naredna iz Medveđe.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 354 »