Vesti

Haradinaj sa papom Franjom: "Poklon od naroda Kosova, zahtev za priznanjem"

Sreda 23. maj 2018, 20:32

"Poklon naroda Kosova, pismo - zahtev za prihvatanjem, priznanjem i za brigu o Kosovu" - uručio je danas kosovski premijer, Ramuš Haradinaj - papi Franji.

Opširnije...

Bahtiri: Rakić neće "ceremoniju" otvaranja mosta, hoće to na "normalan način"

Sreda 23. maj 2018, 19:41

"Evropska unija želi ceremoniju otvaranja, dok gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, želi da se to uradi bez ceremonije," ovo tvrdi gradonačelnik susedne - Južne Mitrovice Agim Bahtiri za kosovsku RTV "Dukagjini", govoreći o planovima da se posle više godina konačno otvori čuveni 'revitalizovani' Ibarski most. Informacija da njegov severni kolega ne želi ceremoniju velikog događaja kakav je otvaranje glavnog mosta, koji je do sada delio Kosovsku Mitrovicu i Srbe i Albance, dolazi samo par dana nakon druge ceremonije u Severnoj Mitrovici. Crvenu vrpcu "instaliranih boksova za kontejnere", presekao je upravo Goran Rakić, zajedno sa svojim evropskim partnerima. Premda je ceremonija bila skromnija, tim projektom brige o životnoj sredini grada na Ibru, po rečima Rakićeve najbliže saradnice Adrijane Hodžić, započela je "nova era menadžiranja otpada".

Opširnije...

U Ranilugu: "Udaramo kamen temeljac za ZSO"

Sreda 23. maj 2018, 16:26

"Želim odavde danas da poručim, ono što je vrlo važno reći, a to je da izgradnjom ovog Centra porodične medicine mi bukvalno udaramo kamen temeljac onome što će se zvati Zajednica srpskih opština" - poručio je danas iz Raniluga potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci, Dalibor Jevtić, obraćajući se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, velikom broju okupljenih meštana Raniluga. 

Opširnije...

Razmena Preševa sa Severom Kosova jedan od scenarija normalizacije odnosa?

Sreda 23. maj 2018, 14:10

"Održivo i operabilno rešenje, kako u političkom, tako i u ekonomskom smislu, koje ne bi iniciralo nova raseljavanja, prinudne migracije i otvaranje novih žarišta nacionalnih i političkih sukoba, jeste ono u kojem bi se razmenjivale nacionalno homogene teritorije, to jest, teritorije sa dominantnim učešćem albanskog stanovništva na strani Republike Srbije i obratno - teritorije na Kosovu sa dominantnim učešćem građana srpske (i nealbanske) nacionalnosti u ukupnom broju stanovnika posmatranih opština"

Opširnije...

Na KiM se traga za još 1654 osobe, porodice razočarane što se u Briselu ne govori o rasvetljavanju sudbina nestalih

Sreda 23. maj 2018, 11:38

Na Kosovu i Metohiji još nije poznata sudbina 1654 osoba, među kojima je 562 Srba i drugih nealbanaca, izjavio je koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM Milorad Trifunović, koji je pozvao vlasti u Beogradu i Prištini da na sledećem sastanku u Briselu razgovaraju i o temi nestalih i kidnapovanih.

Opširnije...

Šta pišu Večernje novosti: "Albanci planiraju da odseku sever uz pomoć NATO da proizvedu psihološki efekat kod Srba na severu Pokrajine da su odsečeni od centralne Srbije"

Sreda 23. maj 2018, 09:56

"Vlasti u Prištini uz pomoć saveznika iz NATO pripremaju upad na prelaze Jarinje i Brnjak. Cilj: potvrda 'suvereniteta' i psihološki udar na Srbe. Albanci naručili 12.000 nemačkih raketnih bacača marke 'armbrust'" - ovako pišu beogradske Večernje Novosti. U nastavku prenosimi izvorni tekst "NOVOSTI OTKRIVAJU: Albanci planiraju da odseku sever" o "operaciji nasilnog preuzimanja administrativnih prelaza

Opširnije...

Pred Mitrovčanima sutra Okret teatar i "Sumnjivo lice"

Sreda 23. maj 2018, 09:00

Pred mitrovičkom publikom sutra igraju glumci Okret teatra iz Beograda - izvode predstavu "Sumnjivo lice", rađenu po istoimenom delu Branislava Nušića. Dan kasnije - 25. maja, istu predstavu igraju i u Gračanici u Domu kulture.

Opširnije...

Kozarev: Sačuvali institucije, nastavljamo izgradnju Sunčane doline. Poslanici: Šta se gradi na Gazivodama i zašto državna tajna? SB UN češće o Kosovu nego Odbor za KiM

Sreda 23. maj 2018, 08:15

Zajednica srpskih opština, nacrt njenog statuta, kao ni tok dijaloga Beograda i Prištine, ali ni sve učestaliji odlazak Srba sa KiM nisu bile tačke dnevnog reda osme sednice Odbora za Kosovo i Metohiju, već Izveštaj o radu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u 2017. godini, a zbog čega su otvoreno negodovali poslanici opozicije. Tokom sednice koja je trajala gotovo tri sata, poslanici opozicije kritikovali su, između ostalog, i to što se direktor Kancelarije za KiM tokom dve godine samo jednom pojavio pred poslanicima i članovima ovog Odbora.

Opširnije...

U Gračanicu stigla podrška i pomoć iz Vojvodine

Utorak 22. maj 2018, 20:31

Grupa profesora iz Novog Sada, na čelu sa Pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje Zoranom Miloševićem i predstavnicima Vlade Vojvodine boravi danas u manastiru Gračanica. Gosti iz Vojvodine doneli su pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj, NVO „Majka devet Jugovića“, Opštini i ŽFK Gračanica.

Opširnije...

Tači za N1: Novi susret u Briselu u drugoj polovini juna

Utorak 22. maj 2018, 16:51

Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je za N1 da bi nastavak dijaloga Beograda i Prištine mogao da se očekuje u junu.

Opširnije...

Haradinaj: Vatikanovo priznanje Kosova "neophodan korak"

Utorak 22. maj 2018, 16:23

"Priznavanje državnosti Kosova od strane Vatikana neophodan je korak," poručio je danas kosovski premijer, Ramuš Hardinaj, tokom zvanične posete Svetoj Stolici. Ovo je njegova prva poseta Vatikanu kao premijera.

Opširnije...

Slika komunikacije Beograda i Prištine: Srbija ga traži za izdržavanje zatvorske kazne, na Kosovu izabran za sudiju Ustavnog suda

Utorak 22. maj 2018, 15:12

Svakodnevna komunikacija Beograda i Prištine uzrok je brojnih problema u realnom životu, ali je izbor sudije Ustavnog suda Kosova pokazao sav besmisao odsustva razmene informacija. Naime, kosovski poslanici u petak su za sudiju Ustavnog suda izglasali Radomira Labana, za kojeg nam je u Osnovnom sudu u Kraljevu potvrđeno da se nalazi na Interplovoj poternici jer ga Srbija traži za izdržavanje kazne zatvora.

Opširnije...

Kosovska skijaška federacija punopravni član FIS-a: "Istorijska odluka u zemlji koja ne priznaje Kosovo"

Utorak 22. maj 2018, 13:21

Kosovska skijaška federacija primljena je kao punopravni član u svetsku organizaciju ovog sporta (FIS). Odluka je doneta prošle nedelje, na 51. kongresu FIS-a koji se održavao u Grčkoj od 13. do 19. maja. Članstvo su potvrdili i FIS i kosovski olimpijski komitet.

Opširnije...

Kosovska Mitrovica i Zvečan bez vode, kvar u fabrici

Utorak 22. maj 2018, 10:55

Kosovska Mitrovica i Zvečan su od jutros bez vode, usled kvara u fabrici u Šipolju, potvrdio je za KoSSev direktor JP "Vodovod Ibar", Miodrag Ralić.

Opširnije...

Gračanica: Prijavite se za obuku za konobare!

Utorak 22. maj 2018, 10:00

Turistička organizacija Gračanica, Swisscontact i Riinvest organizuju obuku za konobare u trajanju od sedam dana. Predviđene su dve kratkotrajne obuke za ukupno 40 konobara.

Opširnije...

Ivanovićeva saradnica: "Sistematski organizovano višemesečno političko profesionalno ubistvo", rekli su nam da su kamere proradile tek 10 minuta posle ubistva

Utorak 22. maj 2018, 09:00

Nadzorne kamere u vreme ubistva Olivera Ivanovića, koje su nalazile na prostorijama njegove stranke - nisu radile, ali su proradile deset minuta kasnije - odgovor je koji je prva Ivanovićeva saradnica, Ksenija Božović, u tužilaštvu dobila na pitanje šta se vidi na snimcima. Božović je o ubistvu srpskog političara i istrazi govorila u najnovijoj emisiji Slobodno srpski, Budimira Ničića. Ocenila je da se prebacivanjem istrage sa osnovnog tužilaštva na specijalno ceo proces "razvodnjava", a da bi jedan od razloga prebacivanja istrage sa jednog tužilaštva na drugo moglo da bude "curenje informacija", u koje su se, navela je, sami uverili. Ona je već dva puta do sada put davala izjavu u vezi sa ubistvom Ivanovića, kao i ostali članovi SDP-a i njegove porodice, dodaje. Sa druge strane, iz tužilaštva u Beogradu stigao je samo jedan poziv, koje takođe vodi istragu. Ona ipak izjavu nije dala, jer je bila sprečena, a drugi put nije ni pozvana da to učini. Ivanovićevo ubistvo je opisala kao "sistematski organizovano višemesečno političko profesionalno ubistvo".

Opširnije...

Vukovi sa Šare na Prvenstvu Srbije u 16 najboljih rukometnih klubova

Utorak 22. maj 2018, 08:00

Mladi rukometaši iz Štrpca plasirali su se među 16 najbolјih rukometnih klubova u Srbiji na Prvenstvu Srbije u kategoriji rukometaša generacije 2003 i mlađi. Rukometni klub „Štrpce“ iz Štrpca se već drugu godinu zaredom takmiči na državnom prvenstvu Srbije. Prošle godine nastupali su kao prvaci Super lige „Zapad“, a ove kao drugi u ligi „Istok“. 

Opširnije...

Kosovska Mitrovica: U četvrtak prilika za nezaposlene na sajmu zapošljavanja. Poslodavci prijavite se!

Utorak 22. maj 2018, 07:30

U Kosovskoj Mitrovici u četvrtak se održava Sajam zapošljavanja. U prostorijama Mitrovičkog dvora, od 12 do 14 časova, radna mesta u različitim oblastima ponudiće oko 20 poslodavaca. Nacionalna služba za zapošljavanje - organizator sajma - pozvala je poslodavce i nezaposlene da učestvuju na sajmu.

Opširnije...

U SKC-u prva izložba: Na platnu oživljena stara Priština

Ponedeljak 21. maj 2018, 20:49

U prištinskom Srpskom kulturnom centru danas je otvorena izložba slika "Stara Priština". Ovo je prva izložba ovog centra, a otvorena uoči hramovne slave ckrve Svetog Nikole, nadomak koje se i nalazi ovaj centar.  

Opširnije...

Vučić: Crkva mi nije ni za šta kriva ali ne može ona da donosi ključne političke odluke

Ponedeljak 21. maj 2018, 20:13

"Ne mislim da ključne političke odluke treba da donosi crkva, ali da ima pravo da iskaže svoj stav, naravno da ima i nikakav problem sa tim nemam" - poručio je danas srpski predsednik, Aleksandar Vučić, iz Azerbejdžana.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 469 »