Vesti

Matvijenko: Rusija nije i neće priznati Kosovo

Ponedeljak 20. novembar 2017, 18:37

"Mi nismo priznali i nećemo priznati nezakonito proglašenu državnost Kosova" - poručila je danas u Skupštini Srbije predsednica Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije, Valentina Matvijenko.

Opširnije...

Apel sadašnjih i bivših poslanika: Poništiti briselske sporazume, raspisati referendum, unutrašnji dijalog lažan

Ponedeljak 20. novembar 2017, 16:35

U svom javnom apelu istovremeno navode da unutrašnji dijalog o Kosovu, koji je pokrenuo predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, smatraju lažnim. Ocenjuju ga kao pokušaj da se prikrije "prava namera" aktuelne vlasti - da se u 2018. potpiše pravno obavezujući dokument o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa, kako kažu, "takozvanim nezavisnim Kosovom".

Opširnije...

Novinarstvo - profesija visokog rizika

Ponedeljak 20. novembar 2017, 15:20

Niske plate, loši uslovi rada, nedostatak ugovora, sloboda izražavanja i ono najvažnije, bezbednost, najveći su problemi medijskih radnika, poručeno je sa okruglog stola "Sloboda medija i bezbednost novinara na Kosovu".

Opširnije...

Dodik o nezavisnosti Kosova: Ako Beograd odluči da je to tako, ja nemam ništa protiv

Ponedeljak 20. novembar 2017, 14:05

Ja nisam (protiv nezavisnosti Kosova, prim. red.) Ja sam za razgovore između Beograda i toga (Kosova – prim. red.) i ako Beograd odluči da je to tako, ja tu nemam ništa protiv. Ali je onda moje sledeće pitanje zašto onda ne može i Republika Srpska? - poručio je u intervjuu za Dojče Vele, predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Opširnije...

U Mitrovici prijavljen napad, u Zvečanu porodično nasilje

Ponedeljak 20. novembar 2017, 12:36

Muškarac srpske nacionalnosti prijavio je policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici da su ga, dok je radio, fizički napala tri nepoznata lica, saopšteno je iz KP-a. U Zvečanu je prijavljen slučaj porodičnog nasilja. 

Opširnije...

Priština: Engelu markica, Haradinaju američka zastava

Ponedeljak 20. novembar 2017, 12:10

Američki kongresmen, Eliot Engel, poručio je danas u Prištini da će pokušati da obezbedi "sigurno uključenje SAD-a na Balkanu i na Kosovu". Na konferenciji za medije, premijeru Kosova, Ramušu Haradinaju, uručio je američku zastavu koja je 4. jula, na Dan nezavisnosti SAD-a, bila istaknuta iznad zgrade kongresa. Pošta Kosova je od danas, sa druge strane, dobila markicu sa likom Eliota Engela.

Opširnije...

Izborni dan na Kosovu: Prijavljeno 23 slučaja, protiv jednog lica pokrenut krivični postupak

Ponedeljak 20. novembar 2017, 10:40

Tokom jučerašnjeg drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu, prijavljeno je 23 slučaja u vezi sa izbornim procesom, saopštilo je Tužilaštvo Kosova. Protiv jednog lica pokrenut je krivični postupak. 

Opširnije...

Peterle sutra o preliminarnim nalazima za drugi krug kosovskih izbora za gradonačelnike

Ponedeljak 20. novembar 2017, 09:35

Posmatračka misija Evropske unije koja je nadgledala izborni proces tokom drugog kruga kosovskih izbora za gradonačelnike predstaviće sutra preliminarne nalaze o ovom izbornom procesu.

Opširnije...

"Otac me je učio da nije tačno sve što čujem o Srbiji"

Ponedeljak 20. novembar 2017, 09:00

A da je Arno zaista sudbinski vezan za Srbiju, govori i neverovatan susret sa jednom mladom ženom, na mostu u Zvorniku. Ivana, poreklom Srpkinja, rođena i odrasla u Francuskoj, došla je u grad na Drini na jedan dan, da obiđe rodbinu i srela Francuza koji je danas njen suprug, sa kojim ima dve kćerke. Njih četvoro sada žive u Srbiji.

Opširnije...

Prvi preliminarni rezultati današnjih izbora na Kosovu: Ko prednjači po broju glasova?

Nedelja 19. novembar 2017, 22:06

Centralna izborna komisija objavila je prve preliminarne rezultate sa danas održanih kosovskih lokalnih izbora. U 18 opština održan je drugi krug izbora, dok su se u opštini Parteš ponavljali. Sva biračka mesta su obrađena, osim u Klokotu gde je do sada obrađeno 85,71 odsto ovih mesta. Ovi rezultati ne uključuju uslovne glasove, glasove putem pošte i glasove osoba sa posebnim potrebama. 

Opširnije...

Heroj sa Košara: "Ostao sam bez noge, imam geler u glavi, ali sam ponosan što sam branio svoju zemlju"

Nedelja 19. novembar 2017, 19:30

Nakon teksta o Darku Gajiću, koji je želeo da pronađe svog ratnog druga Enisa Suljevića sa Kosova 1999., Blicu se javio veliki broj njegovih poznanika i prijatelja. Danas ratni vojni invalid u penziji i heroj sa Košara živi u Prijepolju, srećno je oženjen i ima troje dece.

Opširnije...

Ljubav na prvi pogled odredila mu životni put

Nedelja 19. novembar 2017, 14:50

Da je ljubav pokretač svih pozitivnih dešavanja na našoj planeti, dokaz je i Britanac Majkl Harison (40) iz Liverpula u Engleskoj, koji godinama unazad prikuplja humanitarnu pomoć za Srbe na Kosmetu.

Opširnije...

U Gračanici zamonašene dve nove monahinje

Nedelja 19. novembar 2017, 12:15

Vladika raško-prizrenski Teodosije zamonašio je dve iskušenice manastira Gračanica, uoči ktitorske slave ovog manastira - Sveti kralj Milutin.

Opširnije...

Đurić čestita: U Klokotu i Partešu pobedili kandidati Srpske. Rezultati CIK-a: U Klokotu vodi Spasić

Nedelja 19. novembar 2017, 09:30

Svi birački centri u 19 opština na Kosovu jutros su otvoreni na vreme - saopštila je Centralna izborna komisija, prenose prištinski mediji. 

Opširnije...

Rikalo na konferenciji ministara poljoprivrede JIE

Subota 18. novembar 2017, 20:45

Ministar poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Kosova, Nenad Rikalo, učestvovao je, sa direktorom odeljenja za vinogradarstvo i vino, Bekimom Hodžom - na redovnom godišnjem sastanku ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope.

Opširnije...

Haradinaj na Savetu SSP-a o dijalogu: Neophodna uključenost SAD-a

Subota 18. novembar 2017, 17:31

"Dijalog sa Srbijom" treba da se završi u određenom vremenskom roku i mora da postoji uključenost Sjedinjenih Američkih Država. Počeli smo da rešavamo pitanje Kosova 90-tih sa SAD-om i EU i verujemo da moramo da budemo zajedno sve dok Kosovo ne bude rešeno pitanje - ovo je kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, poručio evropskim zvaničnicima, tokom svog jučerašnjeg govora ispred Saveta SSP-a između EU i Kosova. Haradinajev govor objavljen je danas na zvaničnoj Internet stranici kosovske vlade, a nakon navoda iz medija da je zatražio uključivanje SAD u dijalog Beograda i Prištine, te da je zbog toga visoka predstavnica EU, Federika Mogerini - napustila sastanak, što je potom iz EU i demantovano. 

Opširnije...

Blic: Kutlešić predlaže "realnu uniju nezavisnih država Srbije i Kosova", predlog "privukao pažnju" Vučića

Subota 18. novembar 2017, 13:00

Profesor Vladan Kutlešić predlaže "realnu uniju nezavisnih država Srbije i Kosova", koje bi, ipak, ostale međusobno povezane, piše "Blic". List navodi da je Kutlešićev predlog prvi u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM-u "privukao pažnju" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.​

Opširnije...

Milutinovi stihovi sa Severa Kosova: Rodoljublje, sećanje, za nezaborav junaka

Subota 18. novembar 2017, 11:50

Krajnji Sever Kosova odnedavno je bogatiji za zbirku pesama. Milutin Popadić svoje jednogodišnje stvaralaštvo pretočio je u "Poreklo". U ovoj zbirci ispisao je rodoljubive i duhovne stihove - o majci, patnji i stradanju, kako kaže, svog roda i, svom nekada rodnom gradu - Prištini. Nakon promocije u Raški i Leposaviću, ovaj skroman i pitomi veroučitelj održao je promociju svoje knjige i u Lešku, pred đacima i kolegama škole u kojoj radi - "Stana Bačanin" i, sada već - svojim Leštanima.

Opširnije...

Gvineja Bisao priznala Kosovo na latinici, ne i na ćirilici

Subota 18. novembar 2017, 11:05

Slučaj Gvineje Bisao samo je poslednji u nizu primera da su podaci o zemljama koje su priznale jednostranu nezavisnost Kosova različiti u Prištini i u Beogradu. Ipak, ovo je prvi put da odgovor na to pitanje zavisi od toga da li ga tražite na ćirilici ili na latinici.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 393 »