Najnovije

Online naplata osiguranja - kraće zadržavanje na prelazima

Nedelja 20. maj 2018, 18:01

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova u saradnji sa Ministarstvom za dijasporu i strateškim investicijama, Kosovskom policijom i Kosovskim biroom za osiguranje pokrenulo je softver za online naplatu osiguranja.

Opširnije...

"Gorka pilula za Srbiju" Vogel: Kosovo ne mora formalno da prizna, ali mora da prihvati pravno obavezujući sporazum

Nedelja 20. maj 2018, 16:21

"Međutim, morala bi da prihvati pravno obavezujući sporazum u okviru međunarodnog prava koji bi omogućio Srbiji i Kosovu de fakto državne, diplomatske i ostale odnose. To ne bi bilo formalno priznanje kosovske nezavisnosti od strane Beograda, ali blizu toga. Na primer, dve Nemačke su odnose nalik na državne ali bez međusobnog priznanja. Mislim da su to manje više semantička pitanja"

Opširnije...

Od Nemačke preko pet miliona evra za upravljanje otpadom na Kosovu

Nedelja 20. maj 2018, 14:11

Ministarstvo finansija Kosova i Vlada Savezne Republike Nemačke potpisali su ove nedelje dva sporazuma o grantu za projekte za upravljanje otpadom, vrednosti  ukupno 5.4 miliona evra.

Opširnije...

Radomir Laban convicted in a bribery case in Belgrade, appointed for a member of the Constitutional Court in Kosovo?

Nedelja 20. maj 2018, 12:36

"Seventy-one Kosovo Parliament deputies voted on Friday that a member of the Constitutional Court is a convicted person. Of the two judges who got enough votes to become members of the Constitutional Court, one is Radomir Laban from the Serbian community, who seems to have a criminal past," reported Pristina-based KTV Friday night. 

Opširnije...

Serb members of the Kosovo Security Force released

Nedelja 20. maj 2018, 11:17

Two Serb members of the Kosovo Security Forces - who were detained on Thursday after crossing the IBM at Brnjak - were released on Friday the Pristina based media confirmed citing the Kosovan Ministry of Foreign Affairs.

Opširnije...

Koha: Sumnjiva prošlost Radomira Labana, Skupština Kosova izabrala ga za člana Ustavnog suda

Nedelja 20. maj 2018, 09:36

Sedamdeset i jedan poslanik Skupštine Kosova u petak je glasao da član Ustavnog suda postane lice koje je osuđeno. Od jedino dvoje sudija koji su dobili dovoljno glasova da postanu članovi Ustavnog suda, jedan je Radomir Laban iz srpske zajednice, koji izgleda ima kriminalnu prošlost, prenosi KTV.

Opširnije...

"Kompromis o Kosovu je veleizdaja", "Titić", "brozomora"...

Nedelja 20. maj 2018, 08:00

"Za Kosovo važi ono što piše u Psalmima:‘Snaga nije u broju, snaga je u Gospodu’. KiM je svetinja, to znaju svi koji imaju osećaj za istinsko ljudsko dostojanstvo. Ali, to ne razumeju ovi kojima je kosovski zavet poklonjenje smrti. To pokazuje koliko je brozomora zavladala i da je vreme na površinu izbacilo ljude koji misle da su neke vođe, a ne znaju da je Carstvo Nebesko jedina realnost ovog sveta. Ali, to su shvatili Srbi na KiM i zato opstaju" – rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović) ove nedelje na okruglom stolu na Bogoslovskom fakultetu Beogradskog univerziteta, komentarišući napade na SPC povodom Saborskog saopštenja o KiM, koji se izjasnio protiv nezavisnosti i podele Kosova.

Opširnije...

Krihbaum: Normalizacija odnosa BG-PR ključna za članstvo u EU ali ne i jedini izazov za Srbiju

Subota 19. maj 2018, 19:21

"Članstvo Srbije u Evropskoj uniji nije moguće bez normalizacije odnosa sa Kosovom. Međutim, to nije jedini izazov sa kojim se Srbija suočava. Najmanje podjednako važna tema su reforme u oblasti vladavine prava," rekao je predsednik Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Ginter Krihbaum.

Opširnije...

Markovićima uručene krave: Zaustaviti krađe stoke u novobrdskom kraju

Subota 19. maj 2018, 18:01

Četvoročlanoj porodici Marković u Zebincu danas su uručena dva grla stoke. Donaciju Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručio je pomoćnik direktora ove kancelarije za ekonomski razvoj, dr Zoran Bojović, u pratnji predsednika opštine Novo Brdo, Svetislava Ivanovića. Porodici Markovć stoka je ukradena za Đurđevdan.

Opširnije...

Dvojica srpskih pripadnika KBS-a pušteni na slobodu

Subota 19. maj 2018, 16:59

Dvojica srpskih pripadnika Kosovskih snaga bezbednosti - koji su zadržani nakon što su prešli granicu na Brnjaku - pušteni su na slobodu.

Opširnije...

U južnoj Mitrovici proslavljena hramovna slava: Vaskrsla je crkva!

Subota 19. maj 2018, 14:35

Svi su dobrodošli, vrata su uvek otvorena - ovim rečima su domaćini hramovne slave crkve Svetog Save u južnom delu Mitrovice dočekali goste. U velelepnoj crkvi i porti okupile su se desetine Mitrovčana, gostiju, sveštenici - da obeleže sećanje na prenos moštiju prvog srpskog arhiepiskopa.

Opširnije...

Završnica North City Jazz and Blues festivala: Kad prisnost i emocije trepere u vazduhu

Subota 19. maj 2018, 11:31

Poslednje večeri zvaničnog dela programa North City Jazz and Blues festivala u Domu kulture u Zvečanu, svoju jedinstvenu energiju sa publikom su podelili britanski sastav "The Haggis Horns" i Slobodan Trkulja i Balkanopolis. Završnica je publiku digla na noge. 

Opširnije...

Kosovo otvara još tri nove ambasade: Poljska, Portugalija i Katar

Subota 19. maj 2018, 10:01

Kosovski predsednik Hašim Tači potpisao je u petak dekrete za otvaranje tri nove ambasade - u Kataru, Poljskoj i Portugaliji. Sve tri zemlje su prethodno priznale kosovsku nezavisnost - Poljska 28. februara 2008, Portugalija 7. oktobra 2008 i Katar 4. januara 2011.

Opširnije...

Bahtiri: Sefaj je otpušten zbog hapšenja Đurića

Subota 19. maj 2018, 08:55

Poslanik AKR Agim Bahtiri kaže da je premijer Ramuš Haradinaj smenio bivšeg ministra unutrašnjih poslova Fljamuar Sefaja zbog hapšenja Marka Đurića, šef tzv. Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije.

Opširnije...

Komentar dana - Nenad Radosavljević

Petak 18. maj 2018, 23:42

Haradinaj je dodao da Briselski sporazum o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine utvrđuje da bi ZSO trebalo da bude formirana u skladu sa zakonima Kosova."Potrebna je potvrda Ustavnog suda, koji ima ogromnu moć na Kosovu”.

Opširnije...

Grupa sa Kosova osuđena zbog planiranja terorističkog napada

Petak 18. maj 2018, 21:06

Osnovni sud u Prištini izrekao je presudu devetočlanoj grupi optuženoj za planiranje terorističkog napada tokom fudbalske utakmice Albanije i Izraela 2016. godine. Sud je optuženima izrekao zatvorsku kaznu od 35,5 godina.

Opširnije...

Pietro Spera imenovan za ombudsmana Specijalizovanih veća

Petak 18. maj 2018, 20:01

Pietro Spera imenovan je za ombudsmana Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 700 »