Kosovska štampa

Šalja: Asocijacija nakon potpisivanja konačnog sporazuma sa Srbijom

Utorak 24. april 2018, 13:43

Politički savetnik predsednika Kosova Hašima Tačija, Blerim Šalja, kaže da se Asocijacija većinski srpskih opština neće formirati pre potpisivanja konačnog sporazuma između Kosova i Srbije.

Opširnije...

Španija izgubila pravo da bude domaćin takmičenja zbog Kosova

Utorak 24. april 2018, 10:25

Španija je izgubila pravo da bude domaćin velikom kontinentalnom takmičenju u dizanju tegova zbog svog političkog stava protiv nezavisnosti Kosova.

Opširnije...

Od Haradinaja Nataši Kandić "zlatna mapa Kosova"

Ponedeljak 23. april 2018, 17:46

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj uručio je Nataši Kandić - osnivaču beogradskog Fonda za humanitarno pravo - ‘Zlatnu mapu Kosova’, a u znak zahvalnosti za doprinos u objavljivanju tačnih podataka o ubijenima i nestalima u ratu na Kosovu.

Opširnije...

Kosovo spremno za kandidaturu za članstvo u SE

Ponedeljak 23. april 2018, 09:56

Kosovo je sprovelo sve neophodne pripreme za kandidovanje za članstvo u Savet Evrope, međutim, vladini zvaničnici ne navode tačan datum kada će kandidatura da bude podnesena.

Opširnije...

Zeri: Za 10 dana Nacrt zakona o Vojsci Kosova u Vladi

Četvrtak 19. april 2018, 09:47

Pošto Srpska lista ne podržava izmenu Ustava za transformaciju KBS-a u Oružane snage, Vlada Kosova razmišlja o formiranju vojske samo kroz izmenu zakona. Ministarstvo KBS-a obećava da će 30. aprila poslati Vladi Nacrt zakona o vojsci, piše Zeri.

Opširnije...

Sunčana dolina: Kosovsko ministarstvo tužilo sudu opštinu Zvečan

Utorak 17. april 2018, 19:37

U vezi sa radovima u takozvanoj 'Sunčanoj dolini' na Severu, ministarka za životnu sredinu i prostorno planiranje (Kosova), Aljbena Rešitaj, rekla je da je Inspekcija ministarstva izvršila nadzor uz zapisnik u Upravi za urbanizam u Zvečanu, pri čemu je od ove uprave zahtevano da podnese tehničku dokumentaciju o navedenoj izgradnji.

Opširnije...

Gnjilane: Glavna sestra hitne službe izvršila samoubistvo

Nedelja 15. april 2018, 17:12

U ranim jutarnjim časovima preminula je  Dž.H., a sumnja se da je izvršila samoubistvo. Dž.H. je dugo godina radila u regionalnoj bolnici u Gnjilanu.

Opširnije...

Express: Bugarski premijer u ponedeljak u poseti Kosovu

Nedelja 15. april 2018, 13:48

Očekuje se da bugarski premijer Bojko Borisov poseti Kosovo u ponedeljak. On će u Prištinu doći na poziv predsednika Kosova, Hašima Tačija. Tokom svoje posete Prištini, Borisov će se sastati i sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem i predsednikom parlamenta, Kadrijem Veseljijem.

Opširnije...

Albanci odlučili da glasaju za Đukanovića u nedelju: "Glas za Đukanovića od vitalnog značaja za Albaniju i region"

Subota 14. april 2018, 23:16

Albanske političke partije u Crnoj Gori, poznate po značajnim razlikama, ovog puta su se složile da njihovi glasovi idu Milu Đukanoviću na predsedničkim izborima u nedelju. "Albanci u Crnoj Gori imaju samo dva izbora, nema srednjeg izbora. Ili srpska strana, ili proevropsko krilo, što predstavlja Đukanović," jedna je od poruka.

Opširnije...

Priština: Jedna osoba pokušala da pobegne policiji pa izazvala sudar, vozilo ukradeno

Subota 14. april 2018, 19:00

Tri lica pokušala su danas u jednoj od ulica Prištine da pobegnu policajcima a tokom bežanja su izazvala i sudar. Policajci su na kraju uspeli da privedu samo jednog osumnjičenog, dok je je za vozilo utvrđeno da je prethodno ukradeno.

Opširnije...

Ujak slučajno ubio 14-godišnjeg nećaka i ranio sebe

Subota 14. april 2018, 14:56

Porodično okupljanje u porodici S. u Mušutišu pretvorilo se u tragediju. Ujak je ranio svog 14-godišnjeg nećaka. Dete je podleglo ranama u regionalnoj bolnici u Prizrenu, izveštava Gazeta express koja je objavila i ceo izveštaj Kosovske policije

Opširnije...

Arifi: Vlada Kosova stabilna, ministarstva rade nesmetano

Petak 13. april 2018, 20:46

O briselskim sporazumima, Zajednici srpskih opština i trenutnom stanju u Vladi Kosova, u emisiji "Intervju" RTK2 govorio je savetnik kosovskog premijera, Avni Arifi. Kosovska strana učinila je mnogo po pitanju sprovođenja sporazuma, a srpska, na žalost, ne mogu da kažem isto. Oni insistiraju samo na Asocijaciji srpskih opština, kaže Arifi. 

Opširnije...

ŠIK - organizacija sa mnogo misterija: LDK odbila da potpiše inicijativu Samoopredeljenja za  istragu o njoj

Petak 13. april 2018, 10:21

Poslanici Skupštine Kosova, koji su često optuživali ŠIK, nikada nisu uspeli da pokrenu istragu o ovoj organizaciji.

Opširnije...

Optužnica protiv kosovskog ministra zbog korupcije

Četvrtak 12. april 2018, 18:20

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv ministra za infrastrukturu, Palja Ljekaja. Optužen je za korupciju u vreme kada je bio gradonačelnik Đakovice.

Opširnije...

Zeri: Srpska lista i u vlasti i u opoziciji!

Četvrtak 12. april 2018, 10:17

Ministri Srpske liste u kosovskoj vladi nastavljaju da obavljaju svoje dužnosti, dok su poslanici ove stranke prešli u opozicione klupe. Premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da nije prihvatio ostavke srpskih ministara i očekuje potpuni povratak Srpske liste u vlast, piše list Zeri.

Opširnije...

Kosovska vlada danas o ZSO

Sreda 11. april 2018, 13:06

Na današnjoj sednici Vlade razmatraće se Asocijacija opština sa srpskom većinom.

Opširnije...

Istraga ubistva Ivanovića: Saslušan veliki broj svedoka i dalje bez osumnjičenih

Sreda 11. april 2018, 11:39

Pre više od mesec dana Specijalno tužilaštvo Kosova preuzelo je nadležnost za istragu o ubistvu vođe Građanske inicijative SDP-a, Oliver Ivanović, ali još uvek nema osumnjičenih.

Opširnije...

Erdogan najavio nova hapšenja na Kosovu

Utorak 10. april 2018, 18:23

Predsednik Turske, Redžep Taip Erdogan pozdravio je operaciju Turske obaveštajne agencije (MIT) u kojoj su uhapšena tri lidera organizacije FETO u centralnoafričkoj državi Gabon. Na javnom skupu njegove partije, on je ponovo najavio nova hapšenja gulenista koji sa Kosova, prenosi Indeksonline.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 181 »