Kosovska štampa

Zeri: Nakon SAD-a i Rusija bi mogla da se uključi u dijalog BG-PR

Subota 18. novembar 2017, 21:47

Zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja za učešćem SAD-a u razgovore između Kosova i Srbije, posredstvom EU, poznavaoci političkih pitanja smatraju odgovarajućim potezom.

Opširnije...

Koha: Pokreće se Zakon o vojsci

Subota 18. novembar 2017, 14:20

Počeo je proces odlučivanja o uspostavljanju vojske. U petak, Ministarstvo bezbednosnih snaga raspravljalo je o Nacrtu zakona o oružanim snagama i javnosti dalo tri nedelje da predstavi konkretne predloge o sadržaju.

Opširnije...

Kosovski MSP: Gvineja Bisao priznala Kosovo

Petak 17. novembar 2017, 19:00

Kosovski MSP je na sastancima na visokom nivou sa predstavnicima ove zemlje u načelu usaglasio uspostavljanje diplomatskih odnosa između dve zemlje, kako bi se ojačali i dalje proširili odnosi između dve države i dva naroda.

Opširnije...

Službenik opštine Prizren pretio novinaru, Udruženje reagovalo

Petak 17. novembar 2017, 15:20

"Direktor za vanredne situacije i bezbednost u opštini Prizren, gospodin Bedrija Ejupagić, verbalno me je napao u Kancelariji za zajednice i povratak, u prisustvu još tri zvaničnika. Pretio mi je rekavši da ću videti ko je on, da će mi uništiti porodicu. Nastavio je da vređa moje novinarsko zanimanje, prilazio mi je par puta i povišenim glasom rekao da se pazim njega i njegove porodice," stoji u e-mail-u koji je Alija poslao AGK-u.

Opširnije...

Konferencija za novinare EU-Kosovo otkazana nakon sastanka Saveta SSP

Petak 17. novembar 2017, 12:37

U poslednjem trenutku, bez upozorenja, otkazana je konferencija za novinare u sedištu EU u Briselu, na kojoj su visoka predstavnica EU Federika Mogerini i kosovski premijer Ramuš Haradinaj trebalo da upoznaju javnost o toku razgovora Saveta SSP-a između EU i Kosova, prenosi dopisnik "Koha Ditore" u Briselu, Augustin Paljokaj.

Opširnije...

Detalji posete predsednice Specijalnog suda Kosovu

Petak 17. novembar 2017, 11:30

Šefica Specijalizovanih komora, Ekaterina Trendafilova, naredne nedelje će po prvi put posetiti Kosovo. Zvaničnici Specijalnog suda naveli su za "Zeri" da će Trendafilova imati sastanke sa ključnim kosovskim zvaničnicima, kao i da će se sastati sa predstavnicima civilnog društva, koje će informisati o najnovijim dešavanjima i aktivnostima suda.

Opširnije...

Svetska banka: Na Kosovu zabeležen ekonomski rast

Četvrtak 16. novembar 2017, 18:30

Očekuje se da ekonomski rast na Kosovu dostigne 4,4 odsto u 2017., u odnosu na 3,4 odsto u 2016. Rast je pre svega vođen investicijama, a podržan potrošnjom i oporavkom u izvozu, navodi se u izveštaju Svetske banke.

Opširnije...

38 osoba sa Kosova vraćeno iz Nemačke, 4 direktno iz zatvora

Četvrtak 16. novembar 2017, 15:30

U sredu popodne nemačke vlasti vratile su 38 građana sa Kosova iz Minhena u Prištinu. Među onima koji su vraćeni je i jedna "opasna" osoba.

Opširnije...

Koha: EULEX sudija podnosi ostavku zbog korupcije unutar misije

Četvrtak 16. novembar 2017, 12:00

Predsedavajući sudija EULEX-a, Malko Simons (Malcolm Simmons) podneo je ostavku. Vest je objavio francuski dnevni list "Le Monde", prenosi KTV.

Opširnije...

Vlada Kosova: Žrtvama seksualnog nasilja tokom sukoba dodeljena penzija

Sreda 15. novembar 2017, 20:45

Na sednici Vlade Kosova kojom je predsedavao kosovski premijer, određena je penzija žrtvama seksualnog nasilja za vreme sukoba, koja će iznositi 230 evra. Takođe, odobrena je naknada za rad Komisije za priznavanje i verifikaciju statusa silovanih lica tokom sukoba.

Opširnije...

Gazeta Express: Polovina Srba sa Severa u narednih pet godina otići će sa Kosova

Sreda 15. novembar 2017, 12:00

NVO "Aktiv" sprovela je anketu sa građanima Srbije u severnom delu Kosova o različitim temama koje su u vezi sa njihovim životom u ovom delu zemlje, a rezultati su vrlo interesantni.

Opširnije...

Američka ambasada: Tvrdnje Komisije o demarkaciji sa Crnom Gorom neosnovane i pogrešne

Utorak 14. novembar 2017, 22:00

Američka ambasada razočarana je izveštajem nove Komisije za demarkaciju koji je upućen Skupštinskom odboru za evropske integracije u ponedeljak. U saopštenju objavljenom na njihovom zvaničnom sajtu, američka ambasada kaže da su tvrdnje komisije neosnovane, pogrešne i da dovode do zablude.

Opširnije...

CIK odlučio da se ponovo prebroji 440 glasačkih kutija

Utorak 14. novembar 2017, 18:50

Centralna izborna komisija odlučila je na današnjem sastanku da ponovo potpuno prebroji 440 izbornih kutija iz različitih opština na Kosovu. 

Opširnije...

Express: Predsednica Specijalnog suda prvi put na Kosovu sledeće nedelje

Utorak 14. novembar 2017, 14:05

Predsednica specijalizovanih komora Kosova, Ekaterina Trendafilova, posetiće Kosovo po prvi put sledeće nedelje, saznaje Gazeta Express. Njena poseta, naravno, ima veze sa istragama koje ovaj sud sprovodi u vezi sa zločinima koji su navodno počinjeni nakon sukoba 1998-1999.

Opširnije...

Koha: Policija zna za oko 100 trgovaca drogom u Prištini

Utorak 14. novembar 2017, 11:00

Direktor Direkcije kosovske policije za borbu protiv trgovine narkoticima, Bahri Šalja (Bahri Shala), rekao je da u svojoj evidenciji samo u Prištini imaju oko 100 trgovaca drogom.

Opširnije...

Apelacioni sud Kosova: Zemlja oko hrama Hrista Spasa vlasništvo SPC

Ponedeljak 13. novembar 2017, 17:28

Drugostepeni sud u Prištini je potvrdio da je Srpska pravoslavna crkva vlasnik četiri hektara zemljišta na kome je izgrađen hram Hrista Spasa u Prištini.

Opširnije...

Vlada upozorila na rizik od povratnika iz Sirije

Ponedeljak 13. novembar 2017, 11:50

To je zbog toga što 'Kosovari' uključeni u sukob mogu da se vrate i da ovde sprovedu terorističke napade, piše danas Koha ditore. 

Opširnije...

Kosovo: Počela kampanja za drugi krug izbora za gradonačelnike

Ponedeljak 13. novembar 2017, 11:10

Danas je zvanično počela kampanja za drugi krug lokalnih izbora koji će se održati 19. novembra. 

Opširnije...

Danas ceremonija unapređenja trojice srpskih pripadnika KBS-a

Ponedeljak 13. novembar 2017, 08:30

Sutra se očekuje da tri člana iz srpske zajednice budu unapređena u Prvi bataljon Kosovskih snaga bezbednosti.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 164 »