Kosovska štampa

Narkotici i novac oduzeti u Severnoj Mitrovici

Petak 19. januar 2018, 20:40

Dve osobe uhapšene su u Severnoj Mitrovici pre nekoliko trenutaka, tokom operacije Kosovske policije u borbi protiv narkotika.

Opširnije...

Veterani OVK ambasadorima: Ne vršite pritisak na poslanike zbog Specijalnog suda

Petak 19. januar 2018, 13:20

Organizacije koje su izašle iz Oslobodilačke vojske Kosova ponovile su da su za ukidanje Specijalnog suda.

Opširnije...

KP došla do broja šasije automobila u vezi sa ubistvom Ivanovića

Četvrtak 18. januar 2018, 22:55

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova saopštilo je da je Kosovska policija identifikovala broj šasije zapaljenog automobila pronađenog u Severnoj Mitrovici, za koji se veruje da je uključen u ubistvo Olivera Ivanovića. MUP je takođe naveo da je policija došla do podataka kome je automobil prodat 2017. godine.

Opširnije...

Vučiću odobrena poseta Kosovu

Sreda 17. januar 2018, 15:00

Šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova, Jetljir Zuberaj, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa je da je predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, odobren zahtev da poseti Kosovo.

Opširnije...

Srbija zvanično zatražila da se uključi u istragu ubistva Ivanovića

Sreda 17. januar 2018, 12:17

Srbija je zvanično zatražila da se uključi u istragu ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića, koji je juče ubijen u Severnoj Mitrovici. Izvori Gazete Express navode da je Ministarstvo pravde Srbije podnelo zahtev za učešće u istrazi - kancelariji EU u Beogradu - zajedničkom kanalu za komunikaciju između strana. Ovaj zahtev je već stigao u Ministarstvo pravde Kosova. Trenutno istragu vodi Osnovno tužilaštvo u Mitrovici, odnosno jedan albanski i jedan srpski tužilac.

Opširnije...

Express: Kosovska policija na tragu vlasnika vozila iz kojeg je ubijen Ivanović

Utorak 16. januar 2018, 20:06

Direktor Kosovske policije Špend Madžuni je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Kosova, Ramušem Haradinajem, izjavio da KP ima informacije o poreklu vozila iz kojeg je ubijen Oliver Ivanović.

Opširnije...

Dvojica tužilaca zadužena za istragu ubistva Olivera Ivanovića

Utorak 16. januar 2018, 18:40

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, Šućri Sulja, rekao je da je ovo tužilaštvo pokrenulo istragu o ubistvu lidera kosovskih Srba, Olivera Ivanovića.

Opširnije...

Veselji: Srbija neka ne pokušava da se vrati jer se nećemo zaustaviti do Niša

Ponedeljak 15. januar 2018, 21:44

Predsednik parlamenta, Kadri Veselji, u govoru na spomen-akademiji za žrtve masakra Račka rekao je da nema međunarodne pravde bez pravde za Račak.

Opširnije...

Nacrt zakona o demarkaciji prosleđen Predsedništvu Skupštine

Ponedeljak 15. januar 2018, 11:00

Odbor za spoljne poslove, dijasporu i strateške investicije prosledio je Skupštini Nacrt zakona o demarkaciji sa Crnom Gorom, bez ikakve preporuke za glasanje. Ostaje da Predsedništvo odluči o sednici na kojoj će ratifikacija demarkacije sa Crnom Gorom biti na dnevnom redu, prenosi KP.

Opširnije...

Express: Tri lidera "krijumčare" ukidanje Specijalnog suda na sednicu predsedništva skupštine (dokument)

Subota 13. januar 2018, 17:19

Hašim Tači, Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj pokušavaju da ponove noć od 22. decembra i prokrijumčare ukidanje Specijalnog suda.

Opširnije...

Koha: Avni Arifi imenovan za šefa pregovora sa Srbijom

Petak 12. januar 2018, 15:58

Kosovska vlada imenovala je danas Avnija Arifija za šefa pregovora sa Srbijom. Arifi je savetnik premijera Ramuša Haradinaja. 

Opširnije...

Haradinaj dobio albanski pasoš

Četvrtak 11. januar 2018, 16:30

Haradinajeva akcija dolazi nakon što je predsednik Hašim Tači zatražio od institucija u Albaniji da obezbede pasoše svim građanima Kosova kao odgovor na odluku EU da ne da viznu liberalizaciju građanima Kosova.

Opširnije...

Indeksonline: Organizacije iz rata upozoravaju na akcije ukoliko se Specijalni sud ukine

Četvrtak 11. januar 2018, 10:53

Organizacije koje su proizašle iz rata i OVK-a najavile su konkretne akcije ukoliko se ne ukine Zakon o Specijalnom sudu u Skupštini Kosova.

Opširnije...

Zamenik kosovskog premijera poziva na referendum o demarkaciji

Sreda 10. januar 2018, 18:52

Zamenik premijera Kosova, takođe ministar za dijasporu, Dardan Gaši, ocenio je da je sporazum o demarkaciji već postao jabuka razdora između Kosova i međunarodne strane. Iz tog razloga, putem autorskog teksta objavljenog u Zeriju, Gaši poziva na referendum o pitanju demarkacije.

Opširnije...

Vlada Kosova želi da sa 20 miliona evra investicija smanji nezaposlenost

Sreda 10. januar 2018, 13:45

U naredne tri godine (2018-2020), Vlada Kosova planira da uloži blizu 20 miliona evra kako bi smanjila stopu nezaposlenosti. Za ovu investiciju planirano je da se iz budžeta izdvoji 10.252.400 evra i još 9.973.100 planirano je da se dobije od donatora.

Opširnije...

Nema ukidanja Specijalnog suda bez ustavnih promena

Sreda 10. januar 2018, 09:15

Realnost je da Kosovo ne može da ospori Zakon o specijalizovanim većima, jer je za tako nešto potrebna izmena Ustava, izjavio je profesor Ustavnog prava, Mazlum Baraljiu, dodajući da poslanička inicijativa o ukidanju zakona neće imati uspeha. S druge strane, analitičar Momčilo Trajković smatra da će bez obzira na Zakon o specijalnom sudu, doći do smene političke elite na Kosovu. 

Opširnije...

Propalo prvo ročište u slučaju "Zemlja" i Azema Sulje

Sreda 10. januar 2018, 07:00

Propao je glavni pretres u predmetu Azema Sulje i još 38 osoba. Sudsko veće je promenjeno. Sudija koji je bio u veću sada je u Apelacionom sudu, izveštava KTV.

Opširnije...

Ambasada SAD bez objašnjenja zašto Haradinaju nije izdata viza

Utorak 09. januar 2018, 18:56

Iako je odbijanje američke vize za premijera Haradinaja bila najkomentarisanija vest ovih dana, Američka ambasasa nije htela da prokomentariše tu odluku. Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, nije dobio američku vizu, kako se smatra, zbog zadnjih dešavanja oko Specijalnog suda, koja su znatno pogoršala odnose sa američkom ambasadom i ambasadorom Delavijem.

Opširnije...

"Egipat je ozbiljna država, ne povlači priznanje Kosova"

Utorak 09. januar 2018, 16:21

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova ne strahuje da bi Egipat mogao da povuče priznanje nezavisnosti Kosova, dok mediji javljaju da ova država razmatra mogućnost da to učini.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 171 »