Kosovska štampa

"Nejasno kako će se nastaviti sa formiranjem Vojske Kosova"

Ponedeljak 18. septembar 2017, 15:09

Glavni cilj vlade Ramuša Haradinaja je transformacija Kosovskih snaga bezbednosti u Vojsku Kosova. Predstavnici Vlade nisu rekli kako će se transformacija izvršiti - putem ustavnih, ili zakonskih izmena, izvestila je Koha Ditore u ponedeljak. Prethodne vlade propustile su da izmene Ustav zbog odbijanja Srpske liste čiji su glasovi ključni za transformaciju KBS-a u vojsku.

Opširnije...

Sud na Severu spreman za 17. oktobar

Ponedeljak 18. septembar 2017, 11:15

Sudski savet Kosova (SSK) spreman je da započne rad u sudu u Severnoj Mitrovici 17. oktobra. Od 48 sudija i sudskog osoblja koji će raditi, 50 odsto su iz srpske zajednice i već su spremni za rad. 

Opširnije...

CIK potvrdio 63 kandidata, oduzeti sertifikati za pet kandidata

Nedelja 17. septembar 2017, 18:45

Centralna izborna komisija održala je sastanak u subotu. Na osnovu preporuka Kancelarije za registraciju političkih stranaka, donete su 3 odluke, prenosi Kljan Kosova.

Opširnije...

Policija potvrdila: U Prištini ubijen 16-godišnjak

Subota 16. septembar 2017, 19:39

Policija Kosova potvrdila je da je danas pronađeno beživotno telo dečaka A.Z. (16) u blizini jednog kioska u ulici "Đon Sereći" u Prištini, a koji je ubijen vatrenim oružjem. Sumnja se da je dete ubijeno sa četiri metaka.

Opširnije...

Reagovao Haradinaj: Ministar Rikalo nije bio uključen u zlostavljanje Albanaca

Četvrtak 14. septembar 2017, 16:30

"Iz odgovora koje sam dobio, preko zvaničnih kanala, od tri državne institucije - ne postoje dokazi da je učestvovao u takvim aktivnostima."

Opširnije...

Suroi o Rakiću u Rusiji: Važan predstavnik Kosova u prvoj zvaničnoj poseti inostranstvu protiv Kosova

Četvrtak 14. septembar 2017, 12:41

Pisac i publicista Veton Suroi reagovao je danas na izjavu Srpske liste koja se zahvalila za podršku koju dobija od Putinove Jedinstvene Rusije, prenosi Koha.

Opširnije...

Pacoli traži da Haradinaj razreši ministra poljoprivrede Nenada Rikala

Četvrtak 14. septembar 2017, 08:00

Sekretar AKR-a, Rahim Pacoli, zatražio je od premijera Ramuša Haradinaja da razreši ministra poljoprivrede, Nenada Rikala. Naglasio je da je Nenad Rikalo počinio ratne zločine na Kosovu i da bi zato trebalo da mu se sudi i da bude kažnjen.

Opširnije...

Klinički centar u Prištini: Četiri pacijenta preminula u jednom danu

Sreda 13. septembar 2017, 20:13

Trebalo bi da klinički centar bude mesto ozdravljenja, na kojem se spasava opasnosti od smrti, ali na Univerzitetsko-kliničkom centru Kosova u Prištini dešava se suprotno. Na Klinici za hirurgiju u jednom danu preminule su četiri osobe, jedna od njih je dete. Sve se događalo prošle sedmice, pod velom tišine, dok mediji to nisu objavili. Danas je održan hitan sastanak na kojem je direktor, Cur Đocaj, razgovarao sa načelnicima klinika. Odlučili su da formiraju komisiju koja bi trebalo da razotkrije uzroke smrti pacijenata.

Opširnije...

Haradinaj uvredio novinara, odmah reagovalo kosovsko novinarsko udruženje

Sreda 13. septembar 2017, 16:16

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, uvredio je novinara tokom konferencije za medije koju je održao nakon posete Ministarstvu za infrastrukturu. 

Opširnije...

Teljegrafi: Tri zahteva Srpske liste za formiranje Vojske Kosova

Sreda 13. septembar 2017, 12:35

Srpska lista će zahtevati da ima jedinicu KBS-a u Severnoj Mitrovici, zamenika komandanta KBS-a i zamenika direktora u OAK (Kosovska obaveštajna agencija, prim.red.) - izjavio je u intervjuu za Teljegrafi, generalni sekretar Pokreta za Ujedinjenje, Avni Klinaku. On je rekao da vladu Ramuša Haradinaja očekuju teški zadaci, kao što su demarkacija, "Asocijacija" i "Vojska Kosova".

Opširnije...

CIK oduzeo sertifikat od 86 kandidata za lokalne izbore

Utorak 12. septembar 2017, 15:20

Centralna izborna komisija desertifikovala je 86 osoba koje su se prijavile za učešće na lokalnim izborima 22. oktobra.

Opširnije...

Mustafa zvanično predao funkciju Ramušu Haradinaju

Ponedeljak 11. septembar 2017, 15:10

Premijer Vlade Kosova, Isa Mustafa, predao je danas zvanično dužnost novoizabranom predsedniku Vlade, Ramušu Haradinaju.

Opširnije...

Profil Haradinaja, preuzeo funkciju kojoj teži već 13 godina: Neka se sada pokaže

Nedelja 10. septembar 2017, 11:45

Ramuš Haradinaj ponovo je postao premijer Kosova - to je cilj koji je realizovao 13 godina nakon što je na 100 dana bio na najvišoj vladinoj funkciji. Mnogi sa skepticizmom gledaju na način kako je Haradinaj formirao Vladu. Predsednik Vlade, kako Haradinaj voli da naziva funkciju premijera, suočiće se sa najvećim izazovima u pitanjima koja su nastala tokom njegovog boravka u opoziciji. Kada je dobio 61 glas da postane šef Vlade, kratko je rekao - nek nam je sa srećom.

Opširnije...

Đurić daje zeleno svetlo Haradinajevoj vladi

Subota 09. septembar 2017, 14:40

Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, Marko Đurić, rekao je nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste da su oni dobili podršku vlade, institucija i predsednika Republike Srbije, u borbi za opstanak naroda Kosova i biće podržani da uđu u vladu koju predvodi Ramuš Haradinaj, prenosi Koha.net.

Opširnije...

Priština: Uhapšen Srbin na autobuskoj stanici zbog krijumčarenja ljudi, identifikovana grupa propagatora odlaska?

Subota 09. septembar 2017, 09:05

Kosovska policija je potvrdila za portal Koha.net da je u večernjim satima uhapsila osobu srpske nacionalnosti zbog sumnje da se bavila krijumčarenjem ljudi.

Opširnije...

Mediji u Prištini: Ko su ministri u Haradinajevoj vladi?

Petak 08. septembar 2017, 14:25

Predsednik Alijanse za Novo Kosovo, Bedžet Pacoli, biće ministar spoljnih poslova Kosova u kabinetu Ramuša Haradinaja. 

Opširnije...

Ko će biti srpski ministri u novoj Vladi Kosova

Petak 08. septembar 2017, 11:10

Kako RTK2 saznaje, u novoj Vladi Kosova koju bi trebalo da predvodi Ramuš Haradinaj, Srpska lista bi trebalo da dobije tri ministarstva.

Opširnije...

Prištinski mediji: Postignut dogovor. Srpska dobija Ministarstvo poljoprivrede. Sutra sednica

Sreda 06. septembar 2017, 16:19

Predsednik Kosova Hašim Tači sastao se sa predsednikom Srpske liste, Goranom Rakićem, javljaju izvori portala arbresh.info. Razlog za sastanak je blokada koju vrši lista Srpska.

Opširnije...

Tači u katedrali Majke Tereze: Kosovska tradicija ne vrši podele na crkve, džamije ili manastire

Sreda 06. septembar 2017, 09:35

Predsednik Kosova, Hašim Tači, rekao je na ceremoniji osvećenja katedrale Majke Tereze u Prištini, da je "katedrala Božja kuća, ali i kuća svih građana Kosova". Naveo je da "kosovska tradicija ne vrši podele na crkve, džamije ili manastire".

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 158 »