Kosovska štampa

Koha: Specijalni sud počeo rad na terenu

Sreda 18. oktobar 2017, 12:23

Kancelarija Specijalnog tužilaštva ne radi samo u Hagu, u Holandiji. Izvori lista naveli su da tužioci i pomoćno osoblje vrše aktivnosti i na Kosovu, u Srbiji i u Albaniji.

Opširnije...

Ministar pravosuđa Kosova u poseti "Preševskoj dolini"

Sreda 18. oktobar 2017, 09:15

Tahiri će prvo posetiti opštinu Bujanovac, gde će se sastati sa gradonačelnikom Bujanovca, Šaipom Kamberijem, a potom će posetu nastaviti sa predstavnicima albanskih političkih partija u "dolini".

Opširnije...

Napadnuti poslanik i kandidat Samoopredeljenja za gradonačelnika

Utorak 17. oktobar 2017, 13:50

Pokret Samoopredeljenje saopštio je da su sinoć oko 20 časova kamenicama i flašama napadnuti poslanik i lider izbornog štaba Samoopredeljenja, Ismailj Kurteši i kandidat za gradonačelnika Štimlja, Ruždi Jašari.

Opširnije...

Gračanica: Požar u kući Stojanovića

Ponedeljak 16. oktobar 2017, 14:35

U porodičnoj kući Dragana Stojanovića u Gračanici jutros oko pola sedam izbio je požar. Vatrogasna jedinica iz Lapljeg sela je intervenisala i požar je ugašen. Međutim, veći deo kuće je uništen. U trenutku izbijanja požara šest članova ove porodice nalazilo se u kući, a na sreću niko nije povređen. Pretpostavlja se da je uzrok požara dotrajala instalacija.

Opširnije...

Meta posle sastanka sa Simićem: Konstruktivan pristup srpskih poslanika

Nedelja 15. oktobar 2017, 12:50

Tokom sastanka sa čelnikom Srpske liste, Slavkom Simićem, predsednik Meta pohvalio je konstruktivan pristup srpskih poslanika u parlamentu u konsolidaciji kosovskih institucija a u duhu koegzistencije zajednica na Kosovu.

Opširnije...

Napadaču na novinara Insajderija određen pritvor

Nedelja 15. oktobar 2017, 10:10

Osumnjičen za napad na novinara Vehbija Kajtazija, Fitim Tači, predao se policiji. On se, u prisustvu svog advokata, Gazmenda Haljiljaja, predao policiji, odnosno u stanici br. 2 Kosovske policije u Prištini.

Opširnije...

Valjdete Idrizi obećava rekonstrukciju 300 kuća za stanovnike severa

Subota 14. oktobar 2017, 14:34

Sa pobedom PDK-a u Mitrovici nastaviće se proces rekonstrukcije kuća u Severnoj Mitrovici za proterane stanovnike odatle. Tako je obećala kandidatkinja PDK-a za gradonačelnika Mitrovice, Valjdete Idrizi, na sastanku sa stanovnicima Suvog dola u okviru kampanje za lokalne izbore 22. oktobra.

Opširnije...

OEBS angažuje preko 220 posmatrača za izbore u severnim opštinama

Petak 13. oktobar 2017, 12:30

OEBS će podržati CIK sa preko 220 posmatrača koji će biti aktivni u severnim opštinama, na dan izbora 22. oktobra, izjavio je šef misije OEBS-a na Kosovu, Jan Bratu, tokom posete Centralnoj izbornoj komisiji, gde je rekao i da će OEBS-ova pomoć biti tehnička. 

Opširnije...

EK odgovara na optužbe Tačija: Kosovo da radi svoj domaći zadatak

Petak 13. oktobar 2017, 09:20

Predsednik Kosova u ponedeljak je optužio međunarodne zvaničnike da nisu održali obećanja nakon što su formirane Specijalističke komore i Specijalno tužilaštvo za krivično gonjenje i suđenje Albancima u slučajevima u vezi sa ratom na Kosovu. Na konferenciji za medije o ulozi specijalističkih komora, Tači je rekao da je među onim što su međunarodni zvaničnici obećali zauzvrat bilo ubrzanje članstva Kosova u EU i UNESCO, liberalizacija viznog režima i omogućavanje Kosovu da formira svoju vojsku.

Opširnije...

Haradinaj: Regrutovanje i učešće Srba u KBS-u ulaganje u sigurnost društva

Četvrtak 12. oktobar 2017, 21:00

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, posetio je Ministarstvo Kosovskih snaga bezbednosti i izrazio uverenje da će KBS nastaviti da grade poverenje među srpskom zajednicom. Haradinaj je rekao da Kosovo teži učlanjenju u NATO, što će, prema njegovim rečima, biti i u interesu pripadnika srpske zajednice.

Opširnije...

Napadnut Srbin u Lapljem Selu

Četvrtak 12. oktobar 2017, 16:05

Kosovska policija u regionu Prištine uhapsila je Albanca koji je nakon spora fizički napao Srbina iz Lapljeg Sela, u opštini Gračanica.

Opširnije...

Suvi do: Pronađeni ostaci tela

Četvrtak 12. oktobar 2017, 07:30

Ostaci tela pronađeni su tokom jučerašnjih iskopavanja u selu Suvi do u Mitrovici, koja su vršena u potrazi za ostacima tela nestalih lica u poslednjem ratu na Kosovu, kazao je za Kosovapress predsednik Udruženja nestalih u Mitrovici, Bajram Ćerkini.

Opširnije...

Pretnje kandidatu za gradonačelnika Glogovca, oštećen mu automobil

Sreda 11. oktobar 2017, 13:00

Gradonačelnik Glogovca Ramiz Ladrovci, koji se kandiduje za drugi mandat na opstinskim izborima 22. oktobra, dobio je pretnje, a njegov automobil oštećen je u u ponedeljak u blizini sela Trstenik. Kosovska policija je saopštila da je uhapsila osumnjičenog.

Opširnije...

U 29 opština više birača nego stanovnika

Sreda 11. oktobar 2017, 10:00

List "Zeri" napravio je poređenje između CIK-ove liste glasača i broja stanovnika u opštinama, koji se pojavljuje u Agenciji za statistiku Kosova, iz čega se jasno vidi da 29 kosovskih opština ima više glasača, nego stanovnika. Gnjilane ima 20.000 više glasača nego stanovnika, dok Gračanica ima za polovinu više glasača, nego stanovnika. 

Opširnije...

Gej zajednica Kosova marširala "U ime ljubavi"

Utorak 10. oktobar 2017, 18:50

Paradu, nazvana "U ime ljubavi", organizovala je grupa nevladinih organizacija kako bi se podigla svest i okončala predrasuda prema LGBT zajednici u kosovskom društvu.

Opširnije...

Počela iskopavanja u Suvom dolu

Utorak 10. oktobar 2017, 15:55

Danas su u selu Suvi do u Severnoj Mitrovici počela iskopavanja u potrazi za nestalim licima tokom poslednjeg rata, odnosno na lokaciji gde je kopano tri puta nakon rata, a gde su pronađeni ostaci 105 tela koja su identifikovana i predata rodbini.

Opširnije...

Na Internacionalnom festivalu reportaže i medija priznanje za RTK2

Utorak 10. oktobar 2017, 09:00

Žiri 22. Internacionalnog festivala reportaže i medija, održanog tokom vikenda u Beogradu, kojim je predsedavao pesnik Pero Zubac, uvrstio je dokumentarnu reportažu "Ni voće nije ko što tamo zri" među nekoliko najboljih na ovogodišnjem festivalu. Tim povodom autoru - reporteru RTK2 - Nenadu Filipoviću je u Beogradu, u Pres centru Udruženja novinara Srbije - dodeljena diploma festivala. RTK2 se po drugi put, u razmaku od samo par meseci ove godine - na međunarodnim smotrama dokumentarnih ostvarenja svrstava u produkcije zapaženog umetničkog dometa.

Opširnije...

Zaplenjeno skoro 15 kg marihuane u Šupkovcu, troje uhapšeno

Ponedeljak 09. oktobar 2017, 12:05

Tri osobe su uhapšene u selu Šupkovac, kod Mitrovice, nakon što je tokom kontrole automobila u kojem su se nalazili, pronađeno 14 kg i 722 grama narkotičke supstance tipa marihuana.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 160 »