Gradske vesti

Okružna smotra recitatora: Miloš, Vuk i Danilo najbolji

Subota 22. april 2017, 17:15

Miloš Mijanović, Vuk Tvrdišić i Danilo Spirić predstavljaće kosovsko-mitrovički okrug na republičkoj smotri recitatora, 20. maja, u Valjevu. Njih trojica su, po izboru četvoročlane komisije, na današnjoj okružnoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog" u Kosovskoj Mitrovici, izabrani za najbolje među školarcima u mitrovičkom regionu. Miloš je zauzeo prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca, Vuk među učenicima viših razreda osnovnih škola, dok je Danilo, inače čest učesnik, a neretko i pobednik mnogih dečjih takmičenja u Kosovskoj Mitrovici, danas opet bio najbolji u kategoriji nižih razreda. 

Opširnije...

Danas isplata dečjeg dodatka i naknade nezaposlenima

Petak 21. april 2017, 07:45

Isplata privremene novčane naknade nezaposlenim licima, roditeljskog i dečjeg dodatka za mesec mart počinje danas.

Opširnije...

Rakić: Prva domaćinstva dobila vodu, stabilizacija u narednim satima, EU da izmiri dug

Četvrtak 20. april 2017, 12:21

Pre nešto više od deset minuta prva domaćinstva u blizini glavnog mosta dobila su ponovo vodu. U narednim satima, vodosnabdevanje u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu će se stabilizovati nakon nepuna dva dana od njenog nestanka. Vest je osim čitalaca, za KoSSev potvrdio i gradonačelnik Severne Miitrovice Goran Rakić.

Opširnije...

K. Mitrovica i Zvečan: Voda za manje od pola sata

Četvrtak 20. april 2017, 10:42

Građani Kosovske Mitrovice i Zvečana od juče su bez vode i nije poznato kada će se vodosnabdevanje stabilizovati. Dotok je prekinut u fabrici u južnom delu Mitrovice, zbog neizmirenih obaveza, ovo je za KoSSev potvrdio gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, koji u ovim trenucima razgovara sa čelnicima ove fabrike u Šipolju. U izjavi za naš portal, Rakić je naglasio da severu "preti humanitarna katastrofa". Vodovod u Šipolju od dela Severa Kosova, na ime duga za utrošenu vodu od 1999., potražuje višemilionsku cifru, ali i sam račun fabrike je blokiran, usled duga kompaniji "Ibar Lepenac".

Opširnije...

Kosovska Mitrovica: Večaras Izložba "Zapleti"

Četvrtak 20. april 2017, 09:45

Prištinac i grafički dizajner, Miloš Đekić, otvoriće večeras u Kosovskoj Mitrovici izložbu „Zapleti“. Postavka će biti izložena u galeriji Fakulteta umetnosti, do 4. maja.

Opširnije...

Kosovska Mitrovica ponovo bez vode

Sreda 19. april 2017, 10:40

Domaćinstva u Severnoj Kosovskoj Mitrovici od jutros su bez vode. Razlog nestanka vode je prekid vodosnabdevanja iz Južne Mitrovice, potvrdio je za KoSSev direktor JKP Ibar Vodovod, Miodrag Ralić.

Opširnije...

"Kir Janja" sutra u Kosovskoj Mitrovici

Sreda 19. april 2017, 08:55

U susret Danu studenata koji Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici obeležava 21. aprila, sutra će u Kosovskoj Mitrovici biti izvedena predstava Kir Janja, rađena po istoimenom romanu Jovana Sterije Popovića.

Opširnije...

Od sutra isplata socijalne pomoći

Sreda 19. april 2017, 07:30

Isplata novčane socijalne pomoći, posebne novčane naknade (pravo po Zakonu o socijalnoj zaštiti), dodatka za negu i pomoć drugog lica za mesec mart počeće sutra.

Opširnije...

"Škola za ljubavnike" u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici

Utorak 18. april 2017, 14:00

Hit komedija "Škola za ljubavnike", režisera i tekstopisca Bojana Stojčetovića, ove nedelje biće premijerno prikazana na Kosovu i Metohiji. Mitrovčani će imati priliku da u glumačkom umeću Milana Kalinića i Milana Vasića uživaju sutra, dok će ovaj poznati glumački tandem pred gračaničku publiku izaći u četvrtak.

Opširnije...

Veliki Petak: Naša vera je u Vaskrsu i Vaskrs u veri

Petak 14. april 2017, 08:05

Pravoslavni i katolički vernici danas obeležavaju Veliki Petak, dan stradanja Isusa Hrista - njegovog raspeća na Časni Krst i njegove smrti za spasenje sveta. Hrišćanski svet danas se seća događaja koji su neposredno prethodili Hristovom Raspeću - od izvođenja Isusa Hrista pred sud Pontija Pilata, neuspelog pokušaja da optuže bogočoveka, glasnog vikanja judejskog naroda: "Raspni Ga!", preko nošenja krsta kroz grad na putu prema Golgoti, razapinjanja i praštanja dželatima rečima: "Oče, oprosti im, jer ne znaju šta rade", sve do Hristovog umiranja, skidanja sa krsta, pomazivanja mirom, povijanja tela platnom i polaganja u grob, postavljanja straže da čuva grob.

Opširnije...

Severna Mitrovica: Za 3 meseca preko 80 krivičnih dela

Četvrtak 13. april 2017, 08:00

U periodu od tri meseca, policijska stanica Severna Mitrovica otvorila je 87 slučajeva. Od toga su 82 registrovana kao krivična dela, a najzastupljenija su krađe, pokušaji krađe, teške krađe, razbojništva, uništenje i oštećenje imovine i lakše telesne povrede - potvrdio je na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica - komandir policijske stanice Mitrovica Sever - Đorđe Karamarković. Uprkos visokom broju zabeleženih krivičnih dela tokom prva tri meseca 2017., iz Kosovske policije ocenjuju da je bezbednosna situacija "relativno zadovoljavajuća".

Opširnije...

Televizor i uskršnji paketići za korisnike Centra za baznu rehabilitaciju

Sreda 12. april 2017, 13:45

Uoči predstojećeg najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, korisnicima Centra za baznu rehabilitaciju u Kosovskoj Mitrovici danas su dodeljeni uskršnji paketići. Istovremeno, ovoj ustanovi je, kao poklon Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, uručen televizor. 

Opširnije...

Mitrovički osnovci i predškolci perom i slikom o Vaskrsu

Utorak 11. april 2017, 17:15

Najkreativniji literarni i prozni radovi i najlepše oslikana jaja - inspirisani temama "Uskrs u mom srcu" i "Radost Vasrksa" - nagrađeni su danas u mitrovičkoj osnovnoj školi "Sveti Sava", kao pobednici ranije raspisanog konkursa Ustanove za sport i omladinu. U kreativnoj trci ovog puta učestvovali su i predškolci vrtića "Danica Jaramaz".

Opširnije...

Zvečan: Predškolci na igrama bez granica, Štrumfovi trijumfovali! (VIDEO)

Utorak 11. april 2017, 13:00

Predškolci, u redovima ekipa Štrumfova, Lavova, Pčelica i Sunca - nadmetali su se danas na zvečanskim igrama bez granica. Sportski duh i želju za pobedom pokazali su svi takmičari iz vrtića "Lane", ali zlato su osvojili Štrumfovi. Revanš za ostale ekipe, sledi za koju nedelju - na Porodičnoj olimpijadi, i to uz roditelje.

Opširnije...

OŠ "Branko Radičević": Budući prvaci dočekani pesmom

Ponedeljak 10. april 2017, 14:30

"Procvetali jutros putevi i staze, to novi školarci u školu polaze. Veselo odzvanja sa svih strana, srećno prvaci od prvoga dana" - stihovi su pesme kojima su budući prvaci danas dočekani u mitrovičkoj osnovnoj školi "Branko Radičević".

Opširnije...

Vrbica u Zvečanu: Mali humanitarci pomažu rukotvorinama!

Subota 08. april 2017, 18:00

Danas se proslavlja Lazareva subota, među pravoslavnim vernicima poznatija kao Vrbica - praznik dece. Njemu se upravo posebno raduju najmlađi, obeležavajući ga nošenjem venaca cveća, grančica vrbe, ali i zvončića. Lazareva subota obeležena je i na Severu Kosova i Metohije. U Zvečanu, ipak, nešto drugačije, nego što je to bio slučaj prethodne godine. Ovog puta najmlađi Zvečanci iz vrtića "Lane", su uz tradicionalnu priredbu u dvorištu crkve Svetog Đorđa, a nedelju dana pred najradosniji hrišćanski praznik - prodavali i svoje uskršnje, danima pripremane rukotvorine. Novac će biti doniran u dobrotvorne svrhe - za jednog od vršnjaka iz vrtića, kojem je pomoć potrebna. 

Opširnije...

Mladi intelektualci sa Severa: Stalno obrazovanje i rad su ključ uspeha

Subota 08. april 2017, 11:15

Mladi ljudi koji odlaze u inostranstvo da studiraju jesu ambasadori naše male zajednice sa Severa Kosova. Uprkos tome što je ubrzani odliv mozgova akutni problem Srbije, ti mladi intelektualci su deo mreže koja trenutno predstavlja najjače diplomate koje Srbija ima u svet i koji našu zemlju na najbolji način predstavljaju,

Opširnije...

FK "Trepča" sutra dočekuje ekipu Slavije iz Kragujevca

Petak 07. april 2017, 09:15

Fudbalski klub "Trepča" dočekaće sutra ekipu Slavije iz Kragujevca. Fudbaleri sa Severa spremno dočekuju goste i pred svojim navijačima pokušaće da, kako navode, izbore pobedu. 

Opširnije...

Zubin Potok: Maskirano lice polomilo izlog benzinske pumpe, oštećen i aparat za gorivo

Četvrtak 06. april 2017, 10:50

Rano jutros maskirana osoba polomila je stakleni izlog benzinske pumpe "Nin" u Zubinom Potoku. Oštećen je i jedan od aparata za gorivo, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije za region Sever.

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 56 »