Najnovije

Ljubav na prvi pogled odredila mu životni put

Nedelja 19. novembar 2017, 14:50

Da je ljubav pokretač svih pozitivnih dešavanja na našoj planeti, dokaz je i Britanac Majkl Harison (40) iz Liverpula u Engleskoj, koji godinama unazad prikuplja humanitarnu pomoć za Srbe na Kosmetu.

Opširnije...

U Gračanici zamonašene dve nove monahinje

Nedelja 19. novembar 2017, 12:15

Vladika raško-prizrenski Teodosije zamonašio je dve iskušenice manastira Gračanica, uoči ktitorske slave ovog manastira - Sveti kralj Milutin.

Opširnije...

Drugi krug izbora na Kosovu: Do 15h glasalo više od 24% birača. Najveća izlaznost u Klokotu i Partešu

Nedelja 19. novembar 2017, 09:30

Svi birački centri u 19 opština na Kosovu jutros su otvoreni na vreme - saopštila je Centralna izborna komisija, prenose prištinski mediji. 

Opširnije...

Zeri: Nakon SAD-a i Rusija bi mogla da se uključi u dijalog BG-PR

Subota 18. novembar 2017, 21:47

Zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja za učešćem SAD-a u razgovore između Kosova i Srbije, posredstvom EU, poznavaoci političkih pitanja smatraju odgovarajućim potezom.

Opširnije...

Rikalo na konferenciji ministara poljoprivrede JIE

Subota 18. novembar 2017, 20:45

Ministar poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Kosova, Nenad Rikalo, učestvovao je, sa direktorom odeljenja za vinogradarstvo i vino, Bekimom Hodžom - na redovnom godišnjem sastanku ministara poljoprivrede Jugoistočne Evrope.

Opširnije...

Haradinaj na Savetu SSP-a o dijalogu: Neophodna uključenost SAD-a

Subota 18. novembar 2017, 17:31

"Dijalog sa Srbijom" treba da se završi u određenom vremenskom roku i mora da postoji uključenost Sjedinjenih Američkih Država. Počeli smo da rešavamo pitanje Kosova 90-tih sa SAD-om i EU i verujemo da moramo da budemo zajedno sve dok Kosovo ne bude rešeno pitanje - ovo je kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, poručio evropskim zvaničnicima, tokom svog jučerašnjeg govora ispred Saveta SSP-a između EU i Kosova. Haradinajev govor objavljen je danas na zvaničnoj Internet stranici kosovske vlade, a nakon navoda iz medija da je zatražio uključivanje SAD u dijalog Beograda i Prištine, te da je zbog toga visoka predstavnica EU, Federika Mogerini - napustila sastanak, što je potom iz EU i demantovano. 

Opširnije...

Koha: Pokreće se Zakon o vojsci

Subota 18. novembar 2017, 14:20

Počeo je proces odlučivanja o uspostavljanju vojske. U petak, Ministarstvo bezbednosnih snaga raspravljalo je o Nacrtu zakona o oružanim snagama i javnosti dalo tri nedelje da predstavi konkretne predloge o sadržaju.

Opširnije...

Blic: Kutlešić predlaže "realnu uniju nezavisnih država Srbije i Kosova", predlog "privukao pažnju" Vučića

Subota 18. novembar 2017, 13:00

Profesor Vladan Kutlešić predlaže "realnu uniju nezavisnih država Srbije i Kosova", koje bi, ipak, ostale međusobno povezane, piše "Blic". List navodi da je Kutlešićev predlog prvi u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM-u "privukao pažnju" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.​

Opširnije...

Milutinovi stihovi sa Severa Kosova: Rodoljublje, sećanje, za nezaborav junaka

Subota 18. novembar 2017, 11:50

Krajnji Sever Kosova odnedavno je bogatiji za zbirku pesama. Milutin Popadić svoje jednogodišnje stvaralaštvo pretočio je u "Poreklo". U ovoj zbirci ispisao je rodoljubive i duhovne stihove - o majci, patnji i stradanju, kako kaže, svog roda i, svom nekada rodnom gradu - Prištini. Nakon promocije u Raški i Leposaviću, ovaj skroman i pitomi veroučitelj održao je promociju svoje knjige i u Lešku, pred đacima i kolegama škole u kojoj radi - "Stana Bačanin" i, sada već - svojim Leštanima.

Opširnije...

Gvineja Bisao priznala Kosovo na latinici, ne i na ćirilici

Subota 18. novembar 2017, 11:05

Slučaj Gvineje Bisao samo je poslednji u nizu primera da su podaci o zemljama koje su priznale jednostranu nezavisnost Kosova različiti u Prištini i u Beogradu. Ipak, ovo je prvi put da odgovor na to pitanje zavisi od toga da li ga tražite na ćirilici ili na latinici.

Opširnije...

Učestale krađe u Velikoj Hoči i Gračanici

Subota 18. novembar 2017, 09:50

U poslednjih mesec dana, u Velikoj Hoči dogodile su se tri krađe. Poslednja - ove nedelje, kada je porodici Micić ukradena stoka. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji i istraga je u toku. Provale i krađe učestale su i u Gračanic i. U ovoj nedelji, dogodile su se dve.

Opširnije...

Počela predizborna tišina za drugi krug kosovskih lokalnih izbora za gradonačelnike

Subota 18. novembar 2017, 08:20

U ponoć je počela predizborna tišina za drugi krug kosovskih lokalnih izbora za gradonačelnikе koji se održavaju u nedelju. Izbori se održavaju u 19, od 38 opština, među kojima je i opština sa većinski srpskim stanovništvom - Klokot. U opštini Parteš, izbori za gradonačelnika se ponovljaju. Kosovska policija je, kao i tokom prvog kruga, pripremila poseban operativni plan za nedelju, a biće otvorene i kancelarije ombudsmana za eventualne žalbe građana. 

Opširnije...

Srpska lista u Klokotu podržava svog protivkandidata

Petak 17. novembar 2017, 20:45

"Nek' ovo služi na čast Marku Đuriću. Mi smo ga podigli i mi ćemo ga skinuti," poručili su građani koji su se danas okupili ispred prostorija Srpske liste u Klokotu.

Opširnije...

Kosovski MSP: Gvineja Bisao priznala Kosovo

Petak 17. novembar 2017, 19:00

Kosovski MSP je na sastancima na visokom nivou sa predstavnicima ove zemlje u načelu usaglasio uspostavljanje diplomatskih odnosa između dve zemlje, kako bi se ojačali i dalje proširili odnosi između dve države i dva naroda.

Opširnije...

Zbog taksa Prištine, ciglane na jugu Srbije na gubitku

Petak 17. novembar 2017, 18:20

Osim nedavno takse na uvoz brašna iz Srbije, Priština je još polovinom prošle godine uvela taksu na građevinski blok. Obe mere donete su zbog navodno niže prodajne cene po kojoj se roba prodaje kupcima sa teritorije Kosova i Metohije u odnosu na cenu u centralnoj Srbiji.

Opširnije...

Treći okrugli sto o KiM-u: "Kupovina vremena", održavanje statusa "kvo", neprihvatanje normalizacije odnosa sa PR

Petak 17. novembar 2017, 16:30

"Kupovina vremena" dok se ne stvore povoljni globalni geopolitički uslovi, održavanje statusa "kvo", neprihvatanje normalizacije odnosa sa vlastima u Prištini - neki su od predloga koji su se mogli čuti danas u Novom Sadu, na trećem po redu okruglom stolu, pod nazivom "Kosovo, juče, danas, sutra", a u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Opširnije...

Službenik opštine Prizren pretio novinaru, Udruženje reagovalo

Petak 17. novembar 2017, 15:20

"Direktor za vanredne situacije i bezbednost u opštini Prizren, gospodin Bedrija Ejupagić, verbalno me je napao u Kancelariji za zajednice i povratak, u prisustvu još tri zvaničnika. Pretio mi je rekavši da ću videti ko je on, da će mi uništiti porodicu. Nastavio je da vređa moje novinarsko zanimanje, prilazio mi je par puta i povišenim glasom rekao da se pazim njega i njegove porodice," stoji u e-mail-u koji je Alija poslao AGK-u.

Opširnije...

Premijer Gvineje Bisao: Nisam video dokument o priznanju Kosova

Petak 17. novembar 2017, 14:56

Premijer Gvineje Bisao Umaro Sisoko Embalo izjavio je danas u Beogradu da nije video nikakav dokument koji bi potvrdio da je ta zemlja priznala Kosovo.

Opširnije...

Čevoro aktivista Samoopredeljenja osuđeno na 21 i po godinu zatvora

Petak 17. novembar 2017, 14:17

Četvoro aktivista Samoopredeljenja - Frašer Krasnići, Ade Arifi, Egzon Haljiti i Adea Batuša proglašeni su danas krivim za napad na zgradu Skupštine Kosova početkom avgusta prošle godine. 

Opširnije...
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 11 595 »